1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Info om Flaskekonkurransen 2014

En tråd i 'NM i hjemmebrygging' startet av cral, 13 Jan 2014.

  1. cral

    cral
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stovner, Oslo
    "gode" øl som er ikke er typeriktige passer best i PF. Eller i Baltisk Porter konkurransen som nettopp er over.

    Flaksekonkurransen har alltid hatt mål om å være en konkurranse hvor man skal treffe på både type og smak.
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    men kan dere ikke sette opp en åpenklasse?
    trodde det var det da jeg brygget NM brygget, en Imperial Amber Ale
    men den passer ikke helt inn noen steder, for mørk for IIPA, men kanskje American Barley Wine
    så måtte snu meg rundt å brygge nok en IPA
     
  3. Bernts

    Bernts
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Edit. Fant svar i annen tråd.
     
  4. cral

    cral
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stovner, Oslo
    Vi har ikke noe mer info om den konkurransen enn det som er postet i tråden om den konkurransen.
     
  5. arefsahl

    arefsahl
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noen formening om når det kommer noe mer informasjon om påmelding og annen nyttig og viktig informasjon om konkurrasen?
     
  6. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Nei.

    Det har vist seg veldig problematisk å dømme åpne klasser. Det blir litt som at man ikke har medalje i 97 meter hekk, fotball med en omgang eller 15 km fristil med en stav og dårlig smøring i OL. Klassene og reglene er gitt, så er konkurransen å gjøre det best mulig innenfor dette.

    Helt generelt vil jeg anbefale alle som skal delta i et norgesmesterskap, om det er i ølbrygging, sjakk, friidrett eller noe annet, å sette seg inn i reglene før man planlegger deltagelsen ;)
     
  7. Eriki

    Eriki
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Står på fremsiden at 9X ikke eksisterer lengre, vil det si at hele 9 kategorien forsvinner?  :eek:

    9. STERK ØL

    Engelsk barley wine
    Amerikansk barley wine
    Foreign extra stout
    Baltisk porter
    Imperial stout
    Irish red ale

    Eller blir disse bare plassert i andre kategorier?
     
  8. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    9.X var Imperial Amber Ale.
     
  9. Eriki

    Eriki
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk ;) Da var det jeg som hadde sovet i timen.
     
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Så det var en gang en Imperial Amber Ale kategori  :jaha:
     
  11. Petter F

    Petter F
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Beskrivelsen for Irish Red Ale mangler også, er den klassen og fjernet? Burte vel uansett ikke gå under STERK ØL-kategorien. Ellers er det en del navn på lista over kategorier som ikke samsvarer den den detaljerte beskrivelsen...
     
  12. Anders V.

    Anders V.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvor finner jeg oppdatert klasseoversikt?
     
  13. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Den har aldri vært med. Hvorfor den har forvillet seg inn der, må da ølhundene vite. Den er nå fjernet fra indeksen.
     
  14. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Etter NM 2011 ble de de såkalte «X-klassene», som gjorde det mulig å sende inn øl som ikke var typeriktige, avviklet. Som en overgangsordning kunne man til NM 2012 melde inn klasser man ønsket å ha med, fra andre anerkjente kilder til typedefinisjoner. Disse fikk navn nummer med X, Y og Z. En av typene som ble meldt inn var Imperial Amber fra BA sine definisjoner, og den ble type 9X. Ved en feil ble akkurat 9X med i forhåndsinformasjonen for NM 2013, selv om de andre overganstypene var fjernet, og det ble derfor bestemt at 9X kunne tillates. Nå har vi endelig fått fjernet denne redigeringsfeilen, og dommerne dømmer kun etter Norbryggs definisjoner.
     
  15. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Norbryggs typedefinisjoner, revisjon 2011 finnes her: http://www.norbrygg.no/index.php/bedomming-av-ol/definisjon-av-oltyper
     
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    OK, klarte å flaske en god IPA kandidat idag
    så da får jeg heller sende Imperial Amber'n inn i American BW kategorien
    men har ikke kommet opp med no navn ennå, så kanskje 9X BA blir et passende navn
     
  17. Skogtun

    Skogtun
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nei.

    Det har vist seg veldig problematisk å dømme åpne klasser. Det blir litt som at man ikke har medalje i 97 meter hekk, fotball med en omgang eller 15 km fristil med en stav og dårlig smøring i OL. Klassene og reglene er gitt, så er konkurransen å gjøre det best mulig innenfor dette.

     
  18. nordtvedt

    nordtvedt
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nei.

    Det har vist seg veldig problematisk å dømme åpne klasser. Det blir litt som at man ikke har medalje i 97 meter hekk, fotball med en omgang eller 15 km fristil med en stav og dårlig smøring i OL. Klassene og reglene er gitt, så er konkurransen å gjøre det best mulig innenfor dette.

    Meld i så fall inn ølet ditt i en klasse der du du tror det hevder seg best mulig.

    Hvis man kommer opp med en ny øltype, så bør man vel først få den allment akseptert, før man kan begynne å konkurrere  om hvem som lager denne nye øltypen best?  
     
  19. Roger

    Roger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

     
  20. Torleif H

    Torleif H
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Røyken
    Jeg deltok i fjor med et øl i klasse 9X Irish Red Ale, ikke 9X Imperial Amber Ale. (Uten at dette egentlig er så veldig relevant for tråden for øvrig...)
     

Del denne siden