Ingefærølet ble litt tørrt

Meg og kona kokte sammen et ingefærøl for en tid tilbake siden som var tiltenkt juletider.

Vi brukte brunt sukker, frisk ingefær, sitronskall og Whitelabs Ciderjær.

OG var på ca 1.03 og FG ca 1.0

Vi syntes kanskje den ble litt tam og er på jakt etter tips for og få neste runde litt søtere og mer kropp.

Vi vil helst ikke bruke kunstig sukker. Finnes det noe alternativer for og søte før flasking?

Alternativt kan det være en ide og bruke en annen gjær?
 
Har du høve til å tvangskarbonere på fat? Då kan du koke det etter gjæring og tilsetje sukker.

Vanleg gjær likar ikkje laktose, så du kan søte med det.

Du kan lage ein vørter med høg mesketemperatur og mykje spesialmalt for å bevare ein del sødme.

Eg trur ikkje du finn ein gjær som sluttar å ete enkelt sukker før det er veldig høgt alkoholinnhald.
 
Tilbake
Topp