Hei!
Har nettop laget mitt første ekstrakt øl. Alt gikk fint frem til jeg nå skulle åpne en av flaskene. Øllet var helt flatt uten kullsyre :confuzed:
Jeg fulgte de vanlige instruksene for og lage øllet, og når FG var på 1010 og stod stille, flyttet jeg mesteparten av øllet over på en ny tank for videre klarning. Jeg tappet 4 flasker utenom den nye tanken for å ha noe å prøve mens resten av øllet klarnet. Disse 4 flaskene hadde alle kullsyre. Hva kan ha godt galt med resten av øllet? Kan gjæren ha dødd helt ut slik at jeg ikke fikk noen ettergjæring på de siste flaskene? Er det forresten noen måte å redde resten av øllet på hvis det nå er flatt i flaskene? :ber: Smaken er bra, men det er ikke så digg med ølsaft :cheeky:
Har forresten en annen dunk som er nesten gjæret ferdig, vil ikke at det samme skal skje med den.. :-\
Mvh. Pål
Har nettop laget mitt første ekstrakt øl. Alt gikk fint frem til jeg nå skulle åpne en av flaskene. Øllet var helt flatt uten kullsyre :confuzed:
Jeg fulgte de vanlige instruksene for og lage øllet, og når FG var på 1010 og stod stille, flyttet jeg mesteparten av øllet over på en ny tank for videre klarning. Jeg tappet 4 flasker utenom den nye tanken for å ha noe å prøve mens resten av øllet klarnet. Disse 4 flaskene hadde alle kullsyre. Hva kan ha godt galt med resten av øllet? Kan gjæren ha dødd helt ut slik at jeg ikke fikk noen ettergjæring på de siste flaskene? Er det forresten noen måte å redde resten av øllet på hvis det nå er flatt i flaskene? :ber: Smaken er bra, men det er ikke så digg med ølsaft :cheeky:
Har forresten en annen dunk som er nesten gjæret ferdig, vil ikke at det samme skal skje med den.. :-\
Mvh. Pål