Setter opp en tråd hvor vi kan dele erfaringer og fremgangsmåte for tilsetting av ingredienser under og etter gjæring (etter stormgjæringen har avtatt). Dette er det jeg har gjort så langt.
1) Chilli: Kvernet opp chilli i stavmikser, tilsatte litt vann og kokte dette opp før det ble dumpet oppi et tomt gjæringsspann. Stakk så om ølen. Jeg brukte 6 chilli fra Kiwi på 25 liter. Chilli smaken avtar ved lagring.
2) Eike terninger: Jeg kokte en humlepose og benyttet eiketerninger marinert i whisky. En liten sytråd rundt posen for å kunne fiske denne opp og hadde denne i ølen etter den var stukket om på et corneliusfat.
3) Kaffe: Jeg vil nok anbefale kaldpresset kaffe over natten, men jeg brukte nykvernet kaffe før jeg stakk om ølen. Jeg brukte da ca en kopp kaffe pr 5 liter. Kaffe var bønner av den mildeste typen fra Safiren i Sandnes.
1) Chilli: Kvernet opp chilli i stavmikser, tilsatte litt vann og kokte dette opp før det ble dumpet oppi et tomt gjæringsspann. Stakk så om ølen. Jeg brukte 6 chilli fra Kiwi på 25 liter. Chilli smaken avtar ved lagring.
2) Eike terninger: Jeg kokte en humlepose og benyttet eiketerninger marinert i whisky. En liten sytråd rundt posen for å kunne fiske denne opp og hadde denne i ølen etter den var stukket om på et corneliusfat.
3) Kaffe: Jeg vil nok anbefale kaldpresset kaffe over natten, men jeg brukte nykvernet kaffe før jeg stakk om ølen. Jeg brukte da ca en kopp kaffe pr 5 liter. Kaffe var bønner av den mildeste typen fra Safiren i Sandnes.