Innes & Gunn clone

0666 BRYGGERI

Norbrygg-medlem
Hei


Fikk smake den ølen I helgen ( orginalen )upload_2015-10-6_15-15-34.png
Jeg ble helfrelst, ønsker og clone den.
Har funnet veldig lite på nette om den, men det jeg har funnet har jeg mikset sammen og laget en oppskrift.
Er det noen som har prøvd seg på denne eller har noen kloke innspill?

Scottish Light 80/-

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 18.0
Total Grain (kg): 5.078
Total Hops (g): 32.00
Original Gravity (OG): 1.062 (°P): 15.2
Final Gravity (FG): 1.016 (°P): 4.1
Alcohol by Volume (ABV): 6.09 %
Colour (SRM): 10.7 (EBC): 21.1
Bitterness (IBU): 20.6 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill
----------------
4.570 kg Pale Ale Malt (90%)
0.406 kg Crystal 60 (8%)
0.102 kg Flaked Wheat (2%)
Hop Bill
----------------
32.0 g Styrian Golding Pellet (4.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.8 g/L)

Misc Bill
----------------
5.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
5.0 g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
45.0 g Oak Chips @ 7 Days (Secondary)
Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with Wyeast 1728 - Scottish Ale

Notes
----------------
Bourbon . Eikespon ved dag 10.
 

Vedlegg

  • upload_2015-10-6_15-15-22.png
    upload_2015-10-6_15-15-22.png
    137 bytes · Sett: 22
Denne er vel såpass britisk at maris otter et steg på veien iallefall.
Mener du at jeg skal bruke maris otter i stede for Pale ale malt?
Det står på hjemmesiden til Innes & Gunn at malten de bruker er Innes & Gunn Ale Malt.
Er ikke sikker på hvordan jeg skal tolke det, noen ideer ?
 
Er kanskje ikke veldig ulikt malten som de bruker i whiskyen sin? Aner ikke..

Jeg tenkte bare at siden maris gir en litt distinkt britisk smak på det hele så kan det iallefall ikke være feil.
 
OK , da blir det maris malt !
Hva tenker du om Humle valget ?
Fikk også en lysende ide :D
Hva med å lage en med Akevitt , en Norsk utgave av Innes & Gunn ??
 
Tilbake
Topp