:brygging:
[shadow=red,left]Pils[/shadow]
EZpils Style: Tjekkisk pilsner Brewer: endre bjorøy zaal
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1055
FG:
Alcohol: 5.5 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 30 IBU
BU/GU: 0.54
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 3000 g
Cara Pils 37 EBC 4 EBC 1000 g
Munich Malt 20 EBC 17 EBC 750 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 500 g
Flaked Rice 1 EBC 1000 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Saaz 2.8% alpha 80 g 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 50 g 30 minutes
Saaz 2.8% alpha 40 g 5 minutes
Saaz 2.8% alpha 20 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP800 Pilsner Lager
Fermented at 8 degrees C for 14 days.
Fermented at 8 degrees C for 14 days.
Lagered at 3-4 degrees C for 40 days.
Comments:
mulig tilleg av kalsiumkarbonat for mykere vann
irish moss
ph stabilizer ??
husk å sjekke vann ph
prøve stegmesk??
Setter pris på innspill på gjære temp, tørrhumling, malt og humlevalg. det blir mange slike tråder her på forumet , beklager å være en av dem men om noen har råd så lytter jeg gjerne ;D
[shadow=red,left]Pils[/shadow]
EZpils Style: Tjekkisk pilsner Brewer: endre bjorøy zaal
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1055
FG:
Alcohol: 5.5 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 30 IBU
BU/GU: 0.54
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 3000 g
Cara Pils 37 EBC 4 EBC 1000 g
Munich Malt 20 EBC 17 EBC 750 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 500 g
Flaked Rice 1 EBC 1000 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Saaz 2.8% alpha 80 g 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 50 g 30 minutes
Saaz 2.8% alpha 40 g 5 minutes
Saaz 2.8% alpha 20 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP800 Pilsner Lager
Fermented at 8 degrees C for 14 days.
Fermented at 8 degrees C for 14 days.
Lagered at 3-4 degrees C for 40 days.
Comments:
mulig tilleg av kalsiumkarbonat for mykere vann
irish moss
ph stabilizer ??
husk å sjekke vann ph
prøve stegmesk??
Setter pris på innspill på gjære temp, tørrhumling, malt og humlevalg. det blir mange slike tråder her på forumet , beklager å være en av dem men om noen har råd så lytter jeg gjerne ;D