Innspill på oppskrift

Hei!
Jeg skal prøve meg på allgrain for første gang på lørdag, og lurte på om noen har noe innspill på denne oppskriften?
Jeg har prøvd å lage en så mild pale ale som mulig, har mange kompiser som ikke takler bittert øl, og det er litt moro å lage noe mange kan like:


Full Nelson (American Pale Ale)

Original Gravity (OG): 1.053  (°P): 13.1
Final Gravity (FG):    1.013  (°P): 3.3
Alcohol (ABV):         5.21 %
Colour (SRM):          5.9   (EBC): 11.7
Bitterness (IBU):      31.5   (Average)

83.33% Pale Ale Malt
8.33% Carahell
8.33% Wheat Malt

0.8 g/L Nelson Sauvin (11% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
0.8 g/L Nelson Sauvin (11% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
1.2 g/L Nelson Sauvin (11% Alpha) @ 0 Minutes (Boil)
1.6 g/L Nelson Sauvin (11% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop)


Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes. Boil for 60 Minutes

Fermented at 18°C with Safale US-05
 
Den ligner på vårens beste brygg for min del, men mangler en del bitterhet. Nelson Sauvin er veldig snill per IBU den gir fra seg (lav cohumulone er en indikator der), så du kan godt legge til ganske store mengder med bitterhumle. For å si det sånn: mine 46 IBU ble godt mottatt i min mors 70-årsdag. 30 IBU kan kanskje bli litt for snilt.
 
Therion skrev:
Full Nelson (American Pale Ale)

Original Gravity (OG): 1.053  (°P): 13.1
Final Gravity (FG):    1.013  (°P): 3.3
Alcohol (ABV):         5.21 %
Colour (SRM):          5.9   (EBC): 11.7
Bitterness (IBU):      31.5   (Average)

83.33% Pale Ale Malt
8.33% Carahell
8.33% Wheat Malt

0.8 g/L Nelson Sauvin (11% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
0.8 g/L Nelson Sauvin (11% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
1.2 g/L Nelson Sauvin (11% Alpha) @ 0 Minutes (Boil)
1.6 g/L Nelson Sauvin (11% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop)


Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes. Boil for 60 Minutes

Fermented at 18°C with Safale US-05

"1/10 Nelson" ?  ;)
 
Odlands Full Nelson hadde vel totalt 1 kg Nelson Sauvin til en batch på 20 liter. Et nydelig og overraskende balansert øl.
 
Gahr skrev:
Odlands Full Nelson hadde vel totalt 1 kg Nelson Sauvin til en batch på 20 liter. Et nydelig og overraskende balansert øl.

:skraemt:

og her sitter jeg og jobber med totalt 88 gr.
 
Så det eksisterte allerede et brygg med det navnet ja! Beklager, det var ikke meningen å stjele!  :angel:
Jeg må nok endre navnet til "Wimpy Nelson" eller noe sånt, når jeg hører hva slags humlemengder som ble brukt i den allerede eksisterende "Full Nelson"!  :biersmile:
Uansett står dette brygget å godgjør seg på gjæringsdunk nå, og jeg er spent på resultatet av min første allgrain!
 
Tilbake
Topp