Innspill til brygging av Kølsch

Hei,
Jeg skal brygge min første Kølsch i dag og trenger litt innspill fra dere erfarne her inne.

Jeg har følgende råvarer til ett 25L sett:

82% Pilsner malt
9% Hvete malt
9% Vienna malt
20g NB 60 min kok
25g Tettnang 10 min kok
Safale US-05 gjær

Hvordan bør denne meskes og hvor lenge (1-trinns, flertrinns, temp)?
Hvor lenge skal den kokes?
Hvilken gjæringstemperatur bør den stå på?
Hvor lenge skal den gjæres før den kan settes på fat eller flaskes?
Modnings/lagrings tempratur?

Mvh
Frode
 
Dette blir nok en grei Pale Ale, men ingen kølsch. For kølsch er det avgjørende å bruke kølsch-gjær.
Mtp. typeriktighet: Northern Brewer er ingen typisk humle til kølsch og vil gi en ganske "rustikk" smak som noen betegner som "tre-aktig" eller "mint-aktig"; Jeg ville heller brukt Tettnanger for alle tilsetninger hvis du har det, gjerne til ca. 25 IBU, og vært sparsom med evt. smak og aroma-humle.
Gjærmengde iht Mr. Malty i kombinasjon med god lufting av vørter er også viktig.

Hvordan bør denne meskes og hvor lenge (1-trinns, flertrinns, temp)? 1 time mesking på 66 grader er hva jeg bruker på Speidel. og 8 min utmesk på 78*C.
Hvor lenge skal den kokes? 90 min. Ikke tilsett bitterhumlen før på 60 min.
Hvilken gjæringstemperatur bør den stå på? 16 grader.
Hvor lenge skal den gjæres før den kan settes på fat eller flaskes? 2-3 uker
Modnings/lagrings temperatur? 1-2 grader er ideelt. Hvis du bruker flasker: La den karbonere på romtemperatur en ukes tid før kaldlagring.
 
Tilbake
Topp