VonRabben
Norbrygg-medlem
Heihå!
Sitter og komponerer en oppskrift til en IPA, og undrer meg på om det er litt i det minste laget med OG på 1,059 når IBU på 77?
Her er oppskriften, har lånt fra humleskjemaet til #500 fra NØ:
Recipe: #17 RK IPA #500
Brewer: Ørjan Rabben Kristiansen
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 61,47 l
Post Boil Volume: 55,12 l
Batch Size (fermenter): 51,00 l
Bottling Volume: 50,00 l
Estimated OG: 1,059 SG
Estimated Color: 17,6 EBC
Estimated IBU: 76,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 83,1 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
10,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 83,3 %
1,25 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 10,4 %
0,75 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 3 6,3 %
50,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 90,0 min Hop 4 32,9 IBUs
50,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 90,0 min Hop 5 32,9 IBUs
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 4,7 IBUs
50,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 7 6,1 IBUs
50,00 g Pacific Gem [15,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
50,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 10 -
50,00 g Chinook [13,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
50,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Da Hop 12 0,0 IBUs
Mash Schedule: Speidel, 2 steg
Total Grain Weight: 12,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash Step Add 59,00 l of water at 68,7 C 65,0 C 90 min
Mash Step Add 12,00 l of water and heat to 78,0 C 78,0 C 10 min
Burde jeg øke OG til nærmere 1.065-1.070 for å få mer balanse?
Sitter og komponerer en oppskrift til en IPA, og undrer meg på om det er litt i det minste laget med OG på 1,059 når IBU på 77?
Her er oppskriften, har lånt fra humleskjemaet til #500 fra NØ:
Recipe: #17 RK IPA #500
Brewer: Ørjan Rabben Kristiansen
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 61,47 l
Post Boil Volume: 55,12 l
Batch Size (fermenter): 51,00 l
Bottling Volume: 50,00 l
Estimated OG: 1,059 SG
Estimated Color: 17,6 EBC
Estimated IBU: 76,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 83,1 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
10,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 83,3 %
1,25 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 10,4 %
0,75 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 3 6,3 %
50,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 90,0 min Hop 4 32,9 IBUs
50,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 90,0 min Hop 5 32,9 IBUs
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 4,7 IBUs
50,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 7 6,1 IBUs
50,00 g Pacific Gem [15,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
50,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 10 -
50,00 g Chinook [13,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
50,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Da Hop 12 0,0 IBUs
Mash Schedule: Speidel, 2 steg
Total Grain Weight: 12,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash Step Add 59,00 l of water at 68,7 C 65,0 C 90 min
Mash Step Add 12,00 l of water and heat to 78,0 C 78,0 C 10 min
Burde jeg øke OG til nærmere 1.065-1.070 for å få mer balanse?