JK 09 SJ2 - Myra Julebock - Tor G. Andreassen/ Børge Antonsen

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Myra Julebokk 2009
Hovedklasse: SJ Spesial juleøl
Øltype: 5-c Dobbelbock
Antall poeng i konkurransen: 40,5 av 50
OG: 1080
FG: 1018
Farve (beregnet): 35 EBC
Beregnet bitter: 22,5 IBU
Vørtermengde: 134 l
Sluttvolum: 120 l

Malt & sukker
18000 gram 44,4 % Pilsner                         2 Lovibond
18000 gram 44,4 % Munchner                       25 EBC
2000 gram  4,9 % Cara Munich type2              30 Lovibond
 300 gram  0,7 % SpecialB                      290 EBC
 200 gram  0,5 % Sjokolademalt                 788 EBC
2000 gram  4,9 % Vienna Red (Flytende ekstrakt) 45 EBC
gram % EBC

Vann
96 l til innmesking
76 l til skylling

Meskeskjema
75 min 67 °C

Kommentar til mesking: Mesket i 2 meskekar

Humle
60 gram Nugget               Hel  14,2 %-alfa 60 min
60 gram Cascade              Hel   7,6 %-alfa 60 min
60 gram Hallertau Mittelfruh Hel   3,9 %-alfa 15 min
40 gram Hallertau Mittelfruh Hel   3,9 %-alfa  1 min


Krydder og andre tilsetninger
40 gram Irish Moss koketid 10 min
30 gram Gjærnæring koketid 10 min

Koketid
Total koketid vørter: 75 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish lager Flytende 15L startervolum, sedimentert til 2L
Kommentar til gjær: Magnetrører, bygget opp i flere omg. fra 1 pakke

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring  45 dager ved   10 °C
Lagring               150 dager ved 4-10 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 21.04.2009
Tappedato:  04.06.2009

Kommentar: 1. brygg satt på labbdunker. En del problemer med å få lokk gasstett. Fikk stå ekstra lenge på primær for å få ned FG.[/tt]
 
Tilbake
Topp