[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Myra Julebokk 2009
Hovedklasse: SJ Spesial juleøl
Øltype: 5-c Dobbelbock
Antall poeng i konkurransen: 40,5 av 50
OG: 1080
FG: 1018
Farve (beregnet): 35 EBC
Beregnet bitter: 22,5 IBU
Vørtermengde: 134 l
Sluttvolum: 120 l
Malt & sukker
18000 gram 44,4 % Pilsner 2 Lovibond
18000 gram 44,4 % Munchner 25 EBC
2000 gram 4,9 % Cara Munich type2 30 Lovibond
300 gram 0,7 % SpecialB 290 EBC
200 gram 0,5 % Sjokolademalt 788 EBC
2000 gram 4,9 % Vienna Red (Flytende ekstrakt) 45 EBC
gram % EBC
Vann
96 l til innmesking
76 l til skylling
Meskeskjema
75 min 67 °C
Kommentar til mesking: Mesket i 2 meskekar
Humle
60 gram Nugget Hel 14,2 %-alfa 60 min
60 gram Cascade Hel 7,6 %-alfa 60 min
60 gram Hallertau Mittelfruh Hel 3,9 %-alfa 15 min
40 gram Hallertau Mittelfruh Hel 3,9 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
40 gram Irish Moss koketid 10 min
30 gram Gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 75 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish lager Flytende 15L startervolum, sedimentert til 2L
Kommentar til gjær: Magnetrører, bygget opp i flere omg. fra 1 pakke
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 45 dager ved 10 °C
Lagring 150 dager ved 4-10 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 21.04.2009
Tappedato: 04.06.2009
Kommentar: 1. brygg satt på labbdunker. En del problemer med å få lokk gasstett. Fikk stå ekstra lenge på primær for å få ned FG.[/tt]
Navn på brygget: Myra Julebokk 2009
Hovedklasse: SJ Spesial juleøl
Øltype: 5-c Dobbelbock
Antall poeng i konkurransen: 40,5 av 50
OG: 1080
FG: 1018
Farve (beregnet): 35 EBC
Beregnet bitter: 22,5 IBU
Vørtermengde: 134 l
Sluttvolum: 120 l
Malt & sukker
18000 gram 44,4 % Pilsner 2 Lovibond
18000 gram 44,4 % Munchner 25 EBC
2000 gram 4,9 % Cara Munich type2 30 Lovibond
300 gram 0,7 % SpecialB 290 EBC
200 gram 0,5 % Sjokolademalt 788 EBC
2000 gram 4,9 % Vienna Red (Flytende ekstrakt) 45 EBC
gram % EBC
Vann
96 l til innmesking
76 l til skylling
Meskeskjema
75 min 67 °C
Kommentar til mesking: Mesket i 2 meskekar
Humle
60 gram Nugget Hel 14,2 %-alfa 60 min
60 gram Cascade Hel 7,6 %-alfa 60 min
60 gram Hallertau Mittelfruh Hel 3,9 %-alfa 15 min
40 gram Hallertau Mittelfruh Hel 3,9 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
40 gram Irish Moss koketid 10 min
30 gram Gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 75 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish lager Flytende 15L startervolum, sedimentert til 2L
Kommentar til gjær: Magnetrører, bygget opp i flere omg. fra 1 pakke
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 45 dager ved 10 °C
Lagring 150 dager ved 4-10 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 21.04.2009
Tappedato: 04.06.2009
Kommentar: 1. brygg satt på labbdunker. En del problemer med å få lokk gasstett. Fikk stå ekstra lenge på primær for å få ned FG.[/tt]