1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 09 SJ2 - Myra Julebock - Tor G. Andreassen/ Børge Antonsen

En tråd i 'Spesial juleøl' startet av Webmaster, 23 Nov 2009.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Myra Julebokk 2009
    Hovedklasse: SJ Spesial juleøl
    Øltype: 5-c Dobbelbock
    Antall poeng i konkurransen: 40,5 av 50
    OG: 1080
    FG: 1018
    Farve (beregnet): 35 EBC
    Beregnet bitter: 22,5 IBU
    Vørtermengde: 134 l
    Sluttvolum: 120 l

    Malt & sukker
    18000 gram 44,4 % Pilsner                         2 Lovibond
    18000 gram 44,4 % Munchner                       25 EBC
    2000 gram  4,9 % Cara Munich type2              30 Lovibond
     300 gram  0,7 % SpecialB                      290 EBC
     200 gram  0,5 % Sjokolademalt                 788 EBC
    2000 gram  4,9 % Vienna Red (Flytende ekstrakt) 45 EBC
    gram % EBC

    Vann
    96 l til innmesking
    76 l til skylling

    Meskeskjema
    75 min 67 °C

    Kommentar til mesking: Mesket i 2 meskekar

    Humle
    60 gram Nugget               Hel  14,2 %-alfa 60 min
    60 gram Cascade              Hel   7,6 %-alfa 60 min
    60 gram Hallertau Mittelfruh Hel   3,9 %-alfa 15 min
    40 gram Hallertau Mittelfruh Hel   3,9 %-alfa  1 min


    Krydder og andre tilsetninger
    40 gram Irish Moss koketid 10 min
    30 gram Gjærnæring koketid 10 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 75 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish lager Flytende 15L startervolum, sedimentert til 2L
    Kommentar til gjær: Magnetrører, bygget opp i flere omg. fra 1 pakke

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring  45 dager ved   10 °C
    Lagring               150 dager ved 4-10 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Tilsatt
    Bryggedato: 21.04.2009
    Tappedato:  04.06.2009

    Kommentar: 1. brygg satt på labbdunker. En del problemer med å få lokk gasstett. Fikk stå ekstra lenge på primær for å få ned FG.[/tt]
     

Del denne siden