JK 09 SJ3 - Svart Jol - Olav Erlend Aslaksen / Amund Søberg

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Svart Jol
Hovedklasse: SJ Spesial juleøl
Øltype: Juleale
Antall poeng i konkurransen: 38,50 av 50,00
OG: 1,082
FG: 1,022
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 35 IBU
Vørtermengde: 62 l
Sluttvolum: 53 l

Malt & sukker
10200 gram 56,7 % Maris Otter Pale Ale malt   4-6 EBC
3230 gram 17,9 % Munich malt                25   EBC
1360 gram  7,6 % Amber malt                137,5 EBC
 850 gram  4,7 % Røykjemalt                  3-5 EBC
 850 gram  4,7 % British dark crystal      287   EBC
 510 gram  2,8 % Chocolate malt      1100-1200   EBC
1000 gram  5,6 % Dark brown sugar

Vann
42,5 l til innmesking
55   l til skylling

Meskeskjema
90 min 67 °C

Kommentar til mesking: 27 gram 5,2 stabilizer tilsatt i meskevatnet

Humle
55 gram Columbus Pellet 14,2 %-alfa 60 min
55 gram Cascade  Pellet  5,1 %-alfa 15 min
55 gram Cascade  Pellet  5,1 %-alfa  2 min

Krydder og andre tilsetninger
17 gram Klar Urt koketid 10 min
6 gram Wyeast   koketid 10 min

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs california ale wlp 001 Flytende 2 rør
Kommentar til gjær: 3,5 liters gjærstarter/magnet-rører

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 17 dager ved 21 °C
Lagring               25 dager ved  4 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 19.09.2009
Tappedato:   7.10.2009
 
Dere har helt sikkert rett. 6 gram død gjær som krydder virket en smule merkelig :D
 
Tilbake
Topp