[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: St. Nicolas 2010
Poeng i konkurransen: 43 av 50
OG: 1099
FG: 1024
Farve (beregnet): 117 EBC
Beregnet bitter: 74 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 28 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
4000 gram 39 % Maris Otter 7 EBC
2000 gram 19 % Amber 45 EBC
1000 gram 10 % Mørk Crystallmalt 400 EBC
500 gram 5 % Carafa I 900 EBC
500 gram 5 % Havregryn 4 EBC
500 gram 5 % rugmalt 6 EBC
200 gram 2 % Special B 400 EBC
200 gram 2 % Røykmalt 5 EBC
1500 gram 14 % Mørk Kandisukker 80 EBC
Vann
18 l til innmesking
18 l til skylling
Meskeskjema
70 min 67,5 °C
Humle
88 gram Hallertau Perle Pellet 9,3 %-alfa 60 min
32 gram East Kent Goldings Pellet 5,4 %-alfa 15 min
18 gram Cascade Pellet 7,5 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
7,4 gram sort pepper
6,7 gram kanel koketid 120 min
4 gram vaniljestang; koketid 120 min
3,1 gram kardemomme; koketid 120 min
1,5 gram stjerneanis koketid 120 min
1 gram koriander koketid 120 min
3 stk nellikspiker; koketid 120 min
9,5 gram Irish Moss koketid 15 min
40,4 gram Fersk ingefær koketid tørr min
4,7 gram gips
9,1 gram KCl
4,1 gram natron
Koketid
Total koketid vørter: 120 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP005 British Ale Yeast Flytende 1 rør
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 21 grader
Modning/sekundærgjæring 6 dager ved 12 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 24.09.2010
Tappedato: 14.10.2010
Kommentar: Kandisukkeret ble tilsatt under gjæring, men vi har regnet ut OG som om den ble tilsatt før gjæring.[/tt]
Navn på brygget: St. Nicolas 2010
Poeng i konkurransen: 43 av 50
OG: 1099
FG: 1024
Farve (beregnet): 117 EBC
Beregnet bitter: 74 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 28 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
4000 gram 39 % Maris Otter 7 EBC
2000 gram 19 % Amber 45 EBC
1000 gram 10 % Mørk Crystallmalt 400 EBC
500 gram 5 % Carafa I 900 EBC
500 gram 5 % Havregryn 4 EBC
500 gram 5 % rugmalt 6 EBC
200 gram 2 % Special B 400 EBC
200 gram 2 % Røykmalt 5 EBC
1500 gram 14 % Mørk Kandisukker 80 EBC
Vann
18 l til innmesking
18 l til skylling
Meskeskjema
70 min 67,5 °C
Humle
88 gram Hallertau Perle Pellet 9,3 %-alfa 60 min
32 gram East Kent Goldings Pellet 5,4 %-alfa 15 min
18 gram Cascade Pellet 7,5 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
7,4 gram sort pepper
6,7 gram kanel koketid 120 min
4 gram vaniljestang; koketid 120 min
3,1 gram kardemomme; koketid 120 min
1,5 gram stjerneanis koketid 120 min
1 gram koriander koketid 120 min
3 stk nellikspiker; koketid 120 min
9,5 gram Irish Moss koketid 15 min
40,4 gram Fersk ingefær koketid tørr min
4,7 gram gips
9,1 gram KCl
4,1 gram natron
Koketid
Total koketid vørter: 120 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP005 British Ale Yeast Flytende 1 rør
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 21 grader
Modning/sekundærgjæring 6 dager ved 12 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 24.09.2010
Tappedato: 14.10.2010
Kommentar: Kandisukkeret ble tilsatt under gjæring, men vi har regnet ut OG som om den ble tilsatt før gjæring.[/tt]