Ok, her kommer et lite skrytealbum. Det har vært tre veldig interessante bryggeår, og jeg er faktisk ganske fornøyd med hva jeg har fått ut av dem :angel:
1. bilde: Et ekstremt low-tech bryggeri, pakket inn i skapet sitt. Meskekaret er en kjølebag, kjøleren ser ikke ut, i det hele tatt. Men jeg er litt sånn at jeg synes det er mye kulere å få et bra produkt ut av billig utstyr enn av et dyrt et. Iallfall på produksjonssiden, på serverings/presentasjonssiden er det selvsagt noe helt annet!
2. bilde: Med ballonger.
3. bilde: Pop-quiz: Hvilket av disse to er Hansa Pils, og hvilket er min pils?
4. Fasit. Denne pilsen brygget jeg altså uten noen form for trubfjerning, jeg dumpet bare (omtrent) alt i ballongen. Det turde være klart (haha) for hvem som helst at å gjære med eller uten trub ikke har noen innvirkning på det ferdige ølets klarhet. Min er en tanke mørkere, siden jeg brukte hele 20 % münchenmalt. Den skal jeg dra litt ned på i framtida.
5. Tappeanlegget. My pride and joy. Så skal det sies at det er selvsagt vanskeligere å få helt klart øl fra et fat enn fra flaske. Dette er noe jeg har planer om å få gjort noe med, kanskje med gelatin/isinglass el. lignende. Vi får se hva 2008 bringer av aha-opplevelser.
6. Innmat. Viktig å ha CO2-trykk på fatene kontinuerlig, så de ikke blir flatere og flatere etter hvert som de tømmes, så en CO2-manifold synes jeg er helt essensielt.
7. ...så er det selvsagt kult å ha egenflasket øl også, spess når det er snakk om flotte svingtoppflasker fra München, og enda mer spess når man har investert i fargeprinter så man får kule etiketter! Så er det jo også viktig å til enhver tid ha en full hylle med kommersielle kvalitetsøl!
Hmm, får se om jeg får lastet inn disse bildene da, jeg er litt usikker på åssen systemet funker her...
1. bilde: Et ekstremt low-tech bryggeri, pakket inn i skapet sitt. Meskekaret er en kjølebag, kjøleren ser ikke ut, i det hele tatt. Men jeg er litt sånn at jeg synes det er mye kulere å få et bra produkt ut av billig utstyr enn av et dyrt et. Iallfall på produksjonssiden, på serverings/presentasjonssiden er det selvsagt noe helt annet!
2. bilde: Med ballonger.
3. bilde: Pop-quiz: Hvilket av disse to er Hansa Pils, og hvilket er min pils?
4. Fasit. Denne pilsen brygget jeg altså uten noen form for trubfjerning, jeg dumpet bare (omtrent) alt i ballongen. Det turde være klart (haha) for hvem som helst at å gjære med eller uten trub ikke har noen innvirkning på det ferdige ølets klarhet. Min er en tanke mørkere, siden jeg brukte hele 20 % münchenmalt. Den skal jeg dra litt ned på i framtida.
5. Tappeanlegget. My pride and joy. Så skal det sies at det er selvsagt vanskeligere å få helt klart øl fra et fat enn fra flaske. Dette er noe jeg har planer om å få gjort noe med, kanskje med gelatin/isinglass el. lignende. Vi får se hva 2008 bringer av aha-opplevelser.
6. Innmat. Viktig å ha CO2-trykk på fatene kontinuerlig, så de ikke blir flatere og flatere etter hvert som de tømmes, så en CO2-manifold synes jeg er helt essensielt.
7. ...så er det selvsagt kult å ha egenflasket øl også, spess når det er snakk om flotte svingtoppflasker fra München, og enda mer spess når man har investert i fargeprinter så man får kule etiketter! Så er det jo også viktig å til enhver tid ha en full hylle med kommersielle kvalitetsøl!
Hmm, får se om jeg får lastet inn disse bildene da, jeg er litt usikker på åssen systemet funker her...