Jobbreiser og tid før flasking...

Hei,

jeg hadde tenkt å brygge et par brygg i romjulen men har fått en endring i kalenderen min for januar som gjør at jeg (grøss) lurer på om jeg må utsette bryggingen...

Opprinnelig skulle jeg vært bortreist de to første ukene i januar, noe som ville passet fint for flasking i uke 3, drøye to uker etter brygging. Nå er denne reisen blitt utsatt så jeg må enten flaske i februar, eller flaske første helgen i januar 9-10 dager etter brygging.

Hva bør jeg velge, flaske tidlig eller sent?   (Kan ikke tenke meg at jeg bør velge å ikke brygge  ;))

Planlegger forøvrig en Porter, men det er ikke låst om noe annet er å anbefale i stedet...



(Edit: Endret tittel)
 
9-10 dager etter brygging er også uproblematisk om det er frisk og fin ale-gjær med gode betingelser.
Jeg ville valgt litt tidlig heller en såpass sent.
Bare sjekk FG slik at du er sikker på å unngå flaskebomber.
 
Får pitche med en god og forseggjort starter og flaske dagen før jeg reiser :)

Takk for innspill!
 
Evt kan du ha hele brygget på et fat før du reiser, så vil du ha naturlig karbonert drikkeklart øl på fat når du kommer hjem igjen.
 
Jeg ville ha utsatt flaskinga, har aldri hatt noe problemer med autolyse selv etter 6 uker.
 
Tilbake
Topp