I fjor lagde jeg en julelager basert på en oppskrift i "Moderne hjemmebrygging", og jeg har lagd den i år også. Den mottok utrolig mye skryt av alle som smakte den og ble av flere faktisk foretrykket fremfor annet juleøl. Den vant Norbryggs juleølkonkurranse i 1998 og NORØLs juleøltest.
28 liter:
3 kg pilsnermalt
4,1 kg münchenermalt
450g krystallmalt
20g svartmalt
12g Saaz humle, 90 min
18g Hallertau (Mittelfrüh?) 90 min
19g Hallertau Hersbrucker, 90 min
20 Hallertau (Mittelfrüh?), 20 min
40g Hallertau (Mittelfrüh?), 10 min
Wyeast #2042 Danish Lager (Jeg har brukt Saflager W-34/70)
Mesking: 52 grader i 25 min, 66-67 i 60 min (Jeg mesket kun på 67-68 grader i én time)
OG 1.057, IBU 25