Vil lage en jule-øl med hint av pepperkake. Dette er hva jeg utarbeidet til nå.
20 liter
malt
Flytende briess munchen ekstrakt 1500 gram
Tørr pilsner malt ekstrakt 1350 gram
hvetemalt ekstrakt 450 gram
Carafa II 40 gram
Crystal 120 EB 200 gram
Aromatic malt 300 gram
Amber malt 300 gram
OG: 1,059
humle:
Magnum 10 gram 60 min
EKG 18 gram 15 min
EKG 12 gram 5 min
IBU 29
Gjær: danstar nottingham ale yeast
Andre ting:
10 gram fersk ingefær 5 min kok
1 ts kanel 5 min kok
1 nellik spire 5 min kok
Gjæring: 18 grader , 14 dager.
Noen innspill? Spesielt kryddermengde og malt-typer har jeg lite greie på.
20 liter
malt
Flytende briess munchen ekstrakt 1500 gram
Tørr pilsner malt ekstrakt 1350 gram
hvetemalt ekstrakt 450 gram
Carafa II 40 gram
Crystal 120 EB 200 gram
Aromatic malt 300 gram
Amber malt 300 gram
OG: 1,059
humle:
Magnum 10 gram 60 min
EKG 18 gram 15 min
EKG 12 gram 5 min
IBU 29
Gjær: danstar nottingham ale yeast
Andre ting:
10 gram fersk ingefær 5 min kok
1 ts kanel 5 min kok
1 nellik spire 5 min kok
Gjæring: 18 grader , 14 dager.
Noen innspill? Spesielt kryddermengde og malt-typer har jeg lite greie på.
Sist redigert: