Jule øl

Kittelsen

Norbrygg-medlem
Ja da var juleølet satt å bobler i kjelleren.
Gleder meg til dette en " Gahr" edition!
Mesket 60 min på 64 grader å utmesking på 73 grader.
OG på 1.058sg
skal være drikkenes om +/- 6 uker.
 
Nice. Sitter og lurer på om jeg og skal få meg dette :)

Men, er det noen plass hvor man kan lese om hva tradisjonell norsk juleøl? Dette begrepet er litt ukjent for meg.
Setter pris på all info :) For å ikke kuppe denne tråden, send meg PM'er :)
 
Er vel ikke noe galt i å kuppe tråden? Det var en god og informativ tråd om norsk juleøl for kort tid siden, skal vi se, HER. Tradisjonelt norsk juleøl er litt mindre tradisjonelt enn påskekrim, oppfunnet på slutten av 30-tallet, borte vekk under krigen og tilbake igjen først på slutten av 50-tallet.
 
Kittelsen skrev:
Ja da var juleølet satt å bobler i kjelleren.
Gleder meg til dette en " Gahr" edition!
Mesket 60 min på 64 grader å utmesking på 73 grader.
OG på 1.058sg
skal være drikkenes om ± 6 uker.

FY  :duh:
Det er mer enn 6 uker til jul!!
;D
 
Angående juleøl har også Jens Maudal skrevet et lite innlegg som ligger på: www.norbrygg.no/index.php/slik-brygger-man/artikler/50-brygg-en-typeriktig-juleol
 
Hallo.

Har du / Dere en god oppskrift / forslag til et jule øl som kan brygges 15.10. , og klare og være godt drikkenes på 8-10 uker ?

Skal serveres til en del forskjellig mennesker, så ikke alt for mye særpreg / ukjente smaker er nok en fordel.

På forhånd takk folkens

-Halfdan
 
Tilbake
Topp