Hei
Det nærmer seg tid for å sette mitt aller første juleøl. Jeg er litt usikker på oppskrift, så jeg ønsker å komponere noe med utgangspunkt i de råvarer som jeg har tilgjengelig. Forslaget mitt er:
40 % pale ale malt
30 % pilsner malt
27 % münchner malt
3 % sjokolade malt
Danstar Nothingham, tørrgjær
Saaz humle, hel blomst (alternativt Northern Br pellets)
OG ca 1.050
IBU 25
På et ferdig brygg på ca 16 l så vurdere jeg å bruke 2 gram nellik som krydder.
Spørsmålet mitt er om jeg er helt på bærtur? Forslag til endring? Når det gjelder krydder er det da andre alternativ?
Takknemlig for svar
Mvh
Bjørn Erik Kringstad
Det nærmer seg tid for å sette mitt aller første juleøl. Jeg er litt usikker på oppskrift, så jeg ønsker å komponere noe med utgangspunkt i de råvarer som jeg har tilgjengelig. Forslaget mitt er:
40 % pale ale malt
30 % pilsner malt
27 % münchner malt
3 % sjokolade malt
Danstar Nothingham, tørrgjær
Saaz humle, hel blomst (alternativt Northern Br pellets)
OG ca 1.050
IBU 25
På et ferdig brygg på ca 16 l så vurdere jeg å bruke 2 gram nellik som krydder.
Spørsmålet mitt er om jeg er helt på bærtur? Forslag til endring? Når det gjelder krydder er det da andre alternativ?
Takknemlig for svar
Mvh
Bjørn Erik Kringstad