Juleøl i Speidel

Jeg har fått en oppskrift fra Bryggselv på juleøl. Den inneholder 7550 gr malt. Dette er et av 25 liter ølsettene de selger. Klarer man å presse dette i en 20 liter Speidel?
 
skaler ned, dobbeltmesk eller bruk BIB på 2.5 kilo som du blander inn. HVa jeg ville gjort.

Min juleøl var 25l sett fra Nøgne ø, dobbeltmesket og endte på noe lavere volum, ellers alt vel.
 
Har prøvd dobbelmesking et par ganger, og det funker ok, men er litt styr.

Det jeg har gått over til i det siste er å meske med ca. 5.5 kg, steepe spesialmalt enten i en kjele (eller i Speidelen mot slutten av meskinga hvis det er blitt bedre plass), og så koke inn til ønsket OG. Blir litt mindre batcher, kanskje 15 L, men ok for meg. Som en bonus blir det mer melanoidiner fra lengre koking, som er fint å barley wines osv.
 
Neste gang kan du be de (BryggSelv) skalere den for Speidel. Vi har gjort det slik at den skal passe for vår Speidel 50. Vi fikk dermed mindre malt og en kg med spraymalt ved siden som erstatning for maltet.
 
Mesk i 90 minutter. Start med 5 kg, vent 30 minutter grav ut halvparten av mesken med et dørslag, ta vare på det du graver ut. Sett inn de 2.5 kg du har spart på og mesk videre i 60 min. Skyll med halvparten av skyllevannet, grav ut halvparten av den halvskylte mesken minst,og sett til det du tok vare på etter 30 min og skyll med resten. Du vil få litt dårligere effektivitet på grunn av redusert effekt av skyllingen, men ikke så mye dårligere. Men dette må da være et sterkt øl?

mvh
Bårdd
 
Tilbake
Topp