Hei.
Jeg har etter flytting til ny studentleilighet gode gjæringsforhold for lager gjær, men dessverre ikke skikkelig avtrekk til å koke store mengder med vørter uten lokk.
Jeg har veldig lyst til å prøve å brygge en slags juleøl selv om jeg vet at jeg er altfor sent ute. Noen som har forslag til oppskrift? Kanskje 50/50 med pale ekstrakt og munch ekstrakt, og trekke noe crystallmalt i en humlepose under oppkok? Er w-34/70 en grei gjærtype for noe julebokk lignende øl? Jeg har aldri brygget lagerøl før så er ganske usikker på dette brygget. Og til slutt: Risikerer man DMS ved å "meske" 5-6% crystallmalt under oppkok, dersom man bare koker vørteren 20min med lokk på?
Jeg har etter flytting til ny studentleilighet gode gjæringsforhold for lager gjær, men dessverre ikke skikkelig avtrekk til å koke store mengder med vørter uten lokk.
Jeg har veldig lyst til å prøve å brygge en slags juleøl selv om jeg vet at jeg er altfor sent ute. Noen som har forslag til oppskrift? Kanskje 50/50 med pale ekstrakt og munch ekstrakt, og trekke noe crystallmalt i en humlepose under oppkok? Er w-34/70 en grei gjærtype for noe julebokk lignende øl? Jeg har aldri brygget lagerøl før så er ganske usikker på dette brygget. Og til slutt: Risikerer man DMS ved å "meske" 5-6% crystallmalt under oppkok, dersom man bare koker vørteren 20min med lokk på?