Jeg tenker "juleøl" som et øl jeg kunne tenke meg å drikke til jul, og spesielt til julematen. En enkel anbefaling er "sødme og fylde til mat som er salt og fet". Jeg tenker kanskje en belgisk dubbel. Brygger du den nå, så burde den være ferdig karbonert på flaske til begynnelsen av november, og rekker da å modnes kjølig i 6-7 uker fram til jul. Det er godt mulig at den vil ha godt av å stå lenger også, men jeg er ganske sikker på at du har godt drikkbart øl allerede etter en drøy måned. Så er det bare å glede seg over at det blir bare bedre og bedre. For du skal vel ikke drikke alt på en kveld?
Personlig ville jeg ikke gått for IPA, fordi jeg synes sterkt humlet øl kolliderer med denne typen mat (IPA er faktisk ikke så lett å matche mat til, men jeg tenker retter med heit chili og sødme kan passe godt til IPA)
Ellers har jeg selv satset litt utradisjonelt og gått for en nestenklone av 7 Fjell Vinter, som er en american strong ale. Den er i gang med karbonering, så det er litt tidlig å si om det vil egne seg som juleøl, men smaken på hydrometertesten var lovende.

Utgangspunkt i samme oppskrift som
@Stian Andreassen linker til lenger opp.