Julepils og utfordring med gjærskap

Kjetil Hansen

Norbrygg-medlem
Vi har nylig brygget en julepils og det ble veldig vanskelig å kjøle vørteren langt nok. Julepilsen ble brygget forrige fredag og vørteren havnet på 17 grader. Satt i kjøleskap, teipet føler på siden av bøtta (plassert på nederste hylle) og kjøleskapet har bruket lang tid på kjøle ned begge bøttene. Har nå gått 3 dager og temperaturen er nede på 12 grader. Gjæringsprosessen startet tidlig i bøtta som står nederst i skapet (ploppet godt), mens den øverste er det lite aktivitet i. Har dette "skadet" gjæringen på noen måte grunnet lang tid før nedkjøling? Planen var jo 4 dager på 10 grader så øke til 13, 17, 19 og cold crash. Noen gode kommentarer eller tips?
 
Lagrer du denne kjøligt fram til jul trur eg du vil få eit meget drikkeendes øl / pils

skål og god jul
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp