Martinsen skrev:Lilleberg Nanobryggeri v/ Bjørn Magne Idland stilte med Imperial Coffee Stout i NM2010 i kategorien PF.
Den var fantastisk god og jeg måtte bortom flere ganger for påfyll. Var en av mine favoritter!!
Her er det benyttet 70 gram Colombia Espresso La Vereda (Valkyren Kaffehus) til 1 liter vann kokt og avkjølt. Trekt i 12 timer før tilsatt gjæringskaret.
Batch size 22L
Kommer til å prøve meg på en sånn litt lengre utpå sommeren!
J
og en utrolig dyktig ølbrygger..Odland skrev:Flott danske.
Fortsetter heller på denne 2 år gamle tråden fremfor å lage en ny.
Forsøker meg på en kaffestout til helgen. Jeg kaldtrekker den mørke malten 500g Chocolate Malt og 500g Roasted Barley dagen før.
Tanken var å kaldtrekke en del av kaffen (Royal Malabar fra kaffebrenneriet) sammen med maltet og tilsette dette de siste 10 minuttene.
Videre tenker jeg å tilsette fersk espresso (den klassiske blandingen fra kaffebrenneriet) når den flyttes til serveringsfat.
Det brygges 25L med OG: 1.072 og IBU: 55. Er det noen som har formeninger om hvilke mengder kaffe jeg burde legge meg på ?
Jeg går etter et tydelig kaffipreg, men en viss balanse burde vedlikeholdes.