Hyggelig med svar Otta/Sjoa!!
Jeg håper jo at dette går bra. Var ment som øl til det årlige rakfisklaget. Har fram til nå fått øl av en annen brygger i Lillehammer (Noget mer berømt enn meg!), og det hadde jo vært hyggelig å server eget øl for en gangs skyld :saadoevt:
Har nå en ny lager gående (brygget i går). Temperaturen i rommet er 12 grader, og jeg var nøye med å få temperaturen i vørteren ned til ca 15 - 17 grader. Etter ca 30 timer har det begynt å "ploppe" i gjærlåsen. Her kommer det nok til å ta lenger tid :nosmile:.
Malte med ny mølle (Crankandstein) og det ble nok litt i det fineste laget for pumpa i Speidelen (mye ulyder), men jeg målte OG til 1.061 mot forventet 1.054 (Beersmith/effektivitet på 72%). Håper denne går litt mer etter boka, og så kan jeg jo justere effektivitets-prosenten :saadoevt:.
Ha en fortsatt hyggelig kveld alle dere der ute. Jeg har nå begynt å smake på min siste stout (Andrimne Oatmeal stout). Den virker lovende!!
Paal