Kikket litt på denne tråden nå.
Har endel vørter til over som jeg kunne brukt til karbonering.
Men stusser litt på Brewer's Friend kalkulatoren.
Tenk deg et øl som har gjæret på f eks 22C, kontra samme ølet som har fått cc ned til 2C ved flasking.
Stor forskjell på mengde speise på ett og samme øl. Det er vel oksygen og ikke co2 som er kommet inn.
Men det betyr ikke noe?
Du skal fylle inn høyeste/gjennomsnittlig gjæringstemperstur under gjæring. Det som står i kalkisen er veldig misvisende.
Hvis du gjærer på f.eks 20 grader, så vil ølet holde på så og så mye co2. Og hvis du etter aktiv gjæring (co2 blir ikke dannet lengre) CCer, så er det ikke mer co2 i ølet enn det det klarte å holde på ved 20C.
Når du da skriver 2C (f.eks, pga CC) så tolker kalkisen det som at det er så mye co2 i ølet som det klarer å holde på ved 2C og at det har gjæret ved 2C. Men ølet slapp mye co2 ved 20C...