Det blei gjort et forsøk på en Russian imperial stout. Den havna litt høyere enn forventa på OG 1110. Gjæra med WLP001 på 2l starter, men når tiden kom for flasking etter 3-4 uker var den gått ned kun til 1035.
Har ikke så mange brygg bak meg (kun 5), så endte med at jeg flaska den med 6g/l sukker. Da den heller ikke ville karbonere etter en uke jekka jeg flaskene og heldte den tilbake på ballongen, ilag med en pose cbc-1. Den var også altfor søt på smak syns jeg. Jeg trodde jo at dette ville også få FG til å gå ned noe mer før jeg igjenn skulle prøve å flaske, men det skjedde ingenting på ei uke.(leste seinere at denne gjæren kun spiste vanlig sukker eller noe sånt).
DA...laget jeg en starter fra WLP001 gjæren jeg hadde høstet tidligere, peiste den oppi ilag med noe gjærnæring og da gikk FG ned til 1029 iløpet av 1 døgn juhuu! Da er mitt spørsmål til kyndige bryggere: Hvor lenge bør jeg vente før jeg flasker igjen? Og vil jeg risikere flaskebomber om jeg tilsetter ny sukkerlake for karbonering nå?
Har ikke så mange brygg bak meg (kun 5), så endte med at jeg flaska den med 6g/l sukker. Da den heller ikke ville karbonere etter en uke jekka jeg flaskene og heldte den tilbake på ballongen, ilag med en pose cbc-1. Den var også altfor søt på smak syns jeg. Jeg trodde jo at dette ville også få FG til å gå ned noe mer før jeg igjenn skulle prøve å flaske, men det skjedde ingenting på ei uke.(leste seinere at denne gjæren kun spiste vanlig sukker eller noe sånt).
DA...laget jeg en starter fra WLP001 gjæren jeg hadde høstet tidligere, peiste den oppi ilag med noe gjærnæring og da gikk FG ned til 1029 iløpet av 1 døgn juhuu! Da er mitt spørsmål til kyndige bryggere: Hvor lenge bør jeg vente før jeg flasker igjen? Og vil jeg risikere flaskebomber om jeg tilsetter ny sukkerlake for karbonering nå?