Karbonering av lager

Ola W

 
Har en batch export stående til gjæring ved 10 - 12c. Under karbonering skal den ha samme tempratur, eller skal den stå i romtempratur?
 
Ola W skrev:
Har en batch export stående til gjæring ved 10 - 12c. Under karbonering skal den ha samme temperatur, eller skal den stå i romtempratur?

Rom temp. Rundt 24 grader bruker jeg.
 
Da er vel vanlig praksis å øke temperaturen etter korking hvis du har det "travelt". Det vil karboneres ved 10-12 grader også, men det tar lengre tid. Så det er vel litt opp til deg når du vil ha det ferdig..
Men det finnes andre her inne som kan dette bedre enn meg, og må gjerne korrigere meg så jeg ikke driver med vranglære.
 
Mr.Baggins skrev:
Da er vel vanlig praksis å øke temperaturen etter korking hvis du har det "travelt". Det vil karboneres ved 10-12 grader også, men det tar lengre tid. Så det er vel litt opp til deg når du vil ha det ferdig..
Men det finnes andre her inne som kan dette bedre enn meg, og må gjerne korrigere meg så jeg ikke driver med vranglære.

Det vil ikke funke :)
 
Rutof skrev:
Mr.Baggins skrev:
Da er vel vanlig praksis å øke temperaturen etter korking hvis du har det "travelt". Det vil karboneres ved 10-12 grader også, men det tar lengre tid. Så det er vel litt opp til deg når du vil ha det ferdig..
Men det finnes andre her inne som kan dette bedre enn meg, og må gjerne korrigere meg så jeg ikke driver med vranglære.

Det vil ikke funke :)

Med lagergjær vil det funke, men det vil ta sin tid.
 
Gahr skrev:
Rutof skrev:
Mr.Baggins skrev:
Da er vel vanlig praksis å øke temperaturen etter korking hvis du har det "travelt". Det vil karboneres ved 10-12 grader også, men det tar lengre tid. Så det er vel litt opp til deg når du vil ha det ferdig..
Men det finnes andre her inne som kan dette bedre enn meg, og må gjerne korrigere meg så jeg ikke driver med vranglære.

Det vil ikke funke :)

Med lagergjær vil det funke, men det vil ta sin tid.


Gjorde det på en. Fikk aldri futt i den :)
 
Tilbake
Topp