Karbonering av Weissbier

Jeg går for max 8-9 g/L for weiss.  Syns det  er i høyeste laget,
men det er smak og behag.  Synes mer enn 8-9 g/L gir en
over the top feeling, stikkende, brusaktig....

Endre
 
Har brygget weiss 2 ganger. Den siste endte med infeksjon :-(

Den første derimot! Ble en av de beste ølene vi har laget. Vel til poenget: Ble karbonert med ca. 12 g/L.

Kunne sikkert vært litt mindre - men det var langt fra alt for mye :)
 
Takk for svar. Tror jeg prøver meg på 9-10 g/l. Blir helt sikkert perfekt :skitbra:
 
stlero skrev:
Takk for svar. Tror jeg prøver meg på 9-10 g/l. Blir helt sikkert perfekt :skitbra:
Har akkurat jekka en wit karbonert med 10g/l godt med kullsyre. Tok en test i går før nedkjøling, halva flaska sto som en fontene :)
Med andre ord velger du 10g så pass på å kjøle ned :)
Forrige batch karbonerte jeg med 8g/l. For meg passer det nok litt bedre.
 
aakvik skrev:
stlero skrev:
Takk for svar. Tror jeg prøver meg på 9-10 g/l. Blir helt sikkert perfekt :skitbra:
Har akkurat jekka en wit karbonert med 10g/l godt med kullsyre. Tok en test i går før nedkjøling, halva flaska sto som en fontene :)
Med andre ord velger du 10g så pass på å kjøle ned :)
Forrige batch karbonerte jeg med 8g/l. For meg passer det nok litt bedre.
Kjøp en weiss på polet og åpne den varm.... bra fontene dette også. :)
 
Tilbake
Topp