Hei!
Jeg hadde det litt travelt da jeg skulle flaske i dag, og kom til å tenke på at temperatur spiller inn på karboneringsnivå.
Normalt bruker jeg 6,5g sukker/l på IPAene mine, og det gjorde jeg også nå. Problemet var at jeg ikke lot ølen nå romtemperatur før Flasking, men flasket den på en temp jeg vil tro var ca 4-5 gr.
Jeg har testet litt med kalkisen på bryggekalkulator.no for å se hvilke konsekvenser det har fått, men er litt usikker på om jeg bruker riktige tall.
Blanding av bjørnunger og 0.5 fra Bryggselv/Nøgne
Så:
Alt.1: Jeg har driti på draget, flaskebomber incoming.
Alt.2 Ingen fare m flaskene, men i overkant høy karbonering til en IPA.
Alt 3 RDWHAHB
Jeg hadde det litt travelt da jeg skulle flaske i dag, og kom til å tenke på at temperatur spiller inn på karboneringsnivå.
Normalt bruker jeg 6,5g sukker/l på IPAene mine, og det gjorde jeg også nå. Problemet var at jeg ikke lot ølen nå romtemperatur før Flasking, men flasket den på en temp jeg vil tro var ca 4-5 gr.
Jeg har testet litt med kalkisen på bryggekalkulator.no for å se hvilke konsekvenser det har fått, men er litt usikker på om jeg bruker riktige tall.
Blanding av bjørnunger og 0.5 fra Bryggselv/Nøgne
Så:
Alt.1: Jeg har driti på draget, flaskebomber incoming.
Alt.2 Ingen fare m flaskene, men i overkant høy karbonering til en IPA.
Alt 3 RDWHAHB