Her er prosedyren jeg brukte ved naturlig karbonering:
1: Tilsett sukkerlake på fatet, deretter fyll på ølet.
2: Fyll i litt Co2 i fatet som du så slipper ut gjennom sikkerhetsventilen. Gjenta 2-3 ganger. Dette for å bytte ut luften over ølet med Co2 slik at du er helt sikker på å unngå oksidering.
3: VIKTIG, Fyll på 2,5-3,5 bar trykk på fatet og koble deretter av Co2. Vil ikke ha mye å si for karboneringen, men det er for å trykke pakningene på plass slik at fatet er tett.
4: Nå kan du sette fatet i romtemperatur et par uker.
5: Hvis du ikke gjennomfører punkt tre så risikerer du at det er en liten lekkasje på fatet som gjør at Co2 slipper ut etterhvert som den produseres og vil dermed ikke kunne bygge opp trykk på fatet. Det er ikke noen krise, enten kan en da gjenta prosedyren eller bare tvangskarbonere.
Du vil få med gjærrester på første tappingen enten du bruker naturlig eller tvangskarbonering, du får bare litt mere ved naturlig karbonering. Tror ikke du vil merke så mye forskjell i praksis.