Hei, jeg har forsøkt å lese meg opp i forumet og en rekke bøker rundt dette med karbonering, men har ikke blitt så veldig klok.
I følge Brew Math skulle jeg bruke hele 11g sukker per L weissen, 6g sukker per liter english pale ale - ved 17C. Disse ble flasket for fire dager siden og står ved ca 17C, og jeg planlegger å flaske en Pils til helgen med 8g sukker per liter. Oppskriften på Pilsen sier at ølet ble lagret ved 10C i én måned - og dette gjør meg yterligere forvirret. Vel, jeg er generelt sett forvirret mellom begrepene primærgjæring, sekundærgjæring, kondisjonering, modning og lagring og repsektive temperaturer og tid... Om noen kan gjøre meg klokere på dette så hadde jeg satt stor pris på dette - etter å ha lest fem bøker og fortsatt ikke fatter dette sp er det helt tydlig at jeg trenger å bli foret med teskjed.
I forhold til Weissen feks ble jeg svært skeptisk - 11g sukker høres mye ut - blir det ikke flaskebomber av det?
Jeg leste forøvrig akkurat på et nettsted at man bare kunne glemme naturlig karbonering av en ale ved 15C... og 17C som ølet mitt står i nå er jo ikke akkurat så mye høyere...
Men mest kritisk å få besvart er ved hvilken temperatur, og hvor lenge, bør de ulike ølene stå før jeg kan åpne en for testsmaking:
-English Pale Ale?
-Weissen?
-Pils?
I følge Brew Math skulle jeg bruke hele 11g sukker per L weissen, 6g sukker per liter english pale ale - ved 17C. Disse ble flasket for fire dager siden og står ved ca 17C, og jeg planlegger å flaske en Pils til helgen med 8g sukker per liter. Oppskriften på Pilsen sier at ølet ble lagret ved 10C i én måned - og dette gjør meg yterligere forvirret. Vel, jeg er generelt sett forvirret mellom begrepene primærgjæring, sekundærgjæring, kondisjonering, modning og lagring og repsektive temperaturer og tid... Om noen kan gjøre meg klokere på dette så hadde jeg satt stor pris på dette - etter å ha lest fem bøker og fortsatt ikke fatter dette sp er det helt tydlig at jeg trenger å bli foret med teskjed.
I forhold til Weissen feks ble jeg svært skeptisk - 11g sukker høres mye ut - blir det ikke flaskebomber av det?
Jeg leste forøvrig akkurat på et nettsted at man bare kunne glemme naturlig karbonering av en ale ved 15C... og 17C som ølet mitt står i nå er jo ikke akkurat så mye høyere...
Men mest kritisk å få besvart er ved hvilken temperatur, og hvor lenge, bør de ulike ølene stå før jeg kan åpne en for testsmaking:
-English Pale Ale?
-Weissen?
-Pils?