Hei.
Jeg har tappet en "hoppy joe" American red ale over på flasker. Tilsatt 6g sukkerlake pr liter via sekunder gjæringsdunk. Flasker står til karboneringing på et bord på badet i kjeller på ca 20 grader.
Jeg jobber offshore, og må reise ut når flaskene har stått i 7 dager. Jeg kan da velge mellom:
1) Flytte flaskene fra badet til kjøleskap etter 7 dager og håpe det er tilstrekkelig, og at ølet er klart til drikking etter 14 dager i kjøleskap mens jeg er offshore.
2) La flaskene stå på badet i kjeller til jeg kommer hjem før jeg flytter dem (Blir da totalt 3 uker i ca 20 grader)
3) Flytte flaskene fra badet til matbod i kjeller (ca 10 grader), og la de stå der de 2 ukene jeg er offshore.
Tilbakemelding fra noen erfarne mottas med takk
mvh Nordpynt
Jeg har tappet en "hoppy joe" American red ale over på flasker. Tilsatt 6g sukkerlake pr liter via sekunder gjæringsdunk. Flasker står til karboneringing på et bord på badet i kjeller på ca 20 grader.
Jeg jobber offshore, og må reise ut når flaskene har stått i 7 dager. Jeg kan da velge mellom:
1) Flytte flaskene fra badet til kjøleskap etter 7 dager og håpe det er tilstrekkelig, og at ølet er klart til drikking etter 14 dager i kjøleskap mens jeg er offshore.
2) La flaskene stå på badet i kjeller til jeg kommer hjem før jeg flytter dem (Blir da totalt 3 uker i ca 20 grader)
3) Flytte flaskene fra badet til matbod i kjeller (ca 10 grader), og la de stå der de 2 ukene jeg er offshore.
Tilbakemelding fra noen erfarne mottas med takk
mvh Nordpynt