Karboneringstips/hjelp.

Smaker i kveld på en Blonde og en Kølsch brygget 15. og 17. aug. Tilsatte 8gr/l sukker.
Flasket etter ca 14 dager og satte dem på badet hvor tempen er ca 22-23°.
Skuffelsen over boblene er stor. Blonden har litt men Kølschen er nesten helt flat.
Glasset er vasket uten melkealergipåvirkning.
Hva kan feilen være?
 
Sukkerlake ? Blandet/rørte du ølet før flasking?
Jeg gjorde samme feil - hadde oppi sukkerlake først oppi dunken og lot det avkjøle, overførte ølet over, og flasket (uten å røre).
Flasket; ventet 2-3 uker:
Batch #1 og Batch#2 hadde samme feil : Første tredjedelen var dævv. Siste tredjedelen var baaaare skum... Det skulle du likt å sett... ;-)
 
Jeg har vert der flere ganger. Øl som har blitt karbonert med rett mengde og satt i romtemperatur 2 uker, før kjøleskapet er flatt og dovent. Men jeg har alltid fått gang på kullsyra ved å sette det tilbake på teknisk rom ( som holder opp mot 30 grader) noen uker til.
 
Tilbake
Topp