1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kbs sliter med å gjære ut

En tråd i 'Brygging' startet av BrewDerp, 3 Apr 2017.

  1. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Halloen
    Jeg har en KBS klone som har stått på dunken i 14 dager nå og den har stått på stedet hvil i ca 5 dager nå. OG var på 1.089 og den har stoppet på 1.025
    Jeg brukte 5 pakker med US05 som ble rehydret. Mesket på 66-67 grader
    Noen tanker om hva som kan gjøre at den har stoppet så brått opp?
    Kan jeg tilsette mer sukker for å boste gjæringa igjen? Tenkte å stikke den over i morgen og ha oppi eikeflis og bourbon

    25L
    5kg Pale malt
    1.1kg havregryn
    440g roast barley
    440g Belgian chocolate malt
    300g belgian debittered malt
    300g 120°L Crystal malt
    1.4kg med DME
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Min stoppet på 1.030 uten at det bryr meg


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Okai :) smaken nå er veldig lovende så har stor tro på denne. Bare stusset over at den ikke vil lavere.
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Fem pakker på 25L? Det var saftig.

    Antar at du har målt med hydrometer? Refraktometer burde vel vise litt høyere enn 1.025.

    KBS ligger på 11.8%. OG'en din virker ganske lav sånn sett, med miindre originalen er fryktelig tørr. Vet du hva FG "skulle" være?

    Men selv så ser jeg forsåvidt ikke noe galt med 70% utgjæring på et øl med den OG'en.
     
    TorfinnS og joikakaka liker dette.
  5. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    5 pakker var nå det jeg ble anbefalt av BS Hasle. Jeg havnet en del under på OG også. FG skulle ligge rundt 16-18.

    Hvor mye vil % vil det øke med at jeg tilsetter 4dl med 45% bourbon?
     
  6. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    0,4*45/volum


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    BrewDerp liker dette.
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    FG skal være 1.093, noe jeg syntes er vel lavt for 11.8%
    min startet på 1.095 og endte opp på 8,7%
    så jeg døper den bare om til FBS
     
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    var fornøyd med kaffe aroman som det det var så skippet bourbon og eik
     
  9. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    FBS for failed breakfast stout?
    Sånn det kan se ut på den jeg har på dunken nå så havner den på ca 9.2-3% noe som er lavere enn originalen, men så lenge smak og aroma er på plass så ser jeg ikke noe galt i at denoen har litt lavere ABV

    Brukte du havregryn i din?
     
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Founders Breakfast Stout

    Ja
     
  11. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde

    Har du fullstendig oppskrift med humletilsetninger også ? Og hvor mye palemalt vil erstatte 1.4 DME?
     
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  13. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    joikakaka liker dette.
  14. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Der var oversikt ja :) Hvilken sjokolade bruker dere i mesk?
     
  15. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Tilsatte du oksygen eller rista du? Du mesket noe høyt hvis du ikke tilsatte oksygen og brukte tørrgjær.
     
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Freia kokesjokolade 70%


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    joikakaka liker dette.
  17. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Jeg brukte 70% Freia sjokolade

    Jeg rista dunken som en gal mann i ca 2-3 min.
     
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Her og


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  19. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Helt innafor utgjæring det da
     
  20. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Så bra! Nå er den i allefall slengt over på flaske så da får man se åssen den blir om en stund! :D
     
    loebrygg liker dette.

Del denne siden