Hei,
For en tid tilbake kjøpte jeg en større kjele fra Biltema som jeg har kokt vørter i for første gang. Etter at jeg rengjorde kjelen etter brygging har jeg sett at kjelen er helt blankskurt der kjelen har vært i kontakt med vørter, mens kjelen er matt der kjelen ikke har vært i direkte kontakt med kokende vørter. Hva kan det komme av? Kan det ha fulgt med noen metallstoffer fra gryta til vørter som vil sette usmak på brygget (og som kanskje ikke er helt bra å drikke?). Rengjorde kjelen godt før bruk og den skal være av rustfritt stål:
http://www.biltema.no/no/Hjem/Kjokken/Kasseroller-og-stekepanne/Hyttekjele-88423/
Ikke helt sikker på om jeg skal beholde denne kjelen .
Hilsen, tommy
For en tid tilbake kjøpte jeg en større kjele fra Biltema som jeg har kokt vørter i for første gang. Etter at jeg rengjorde kjelen etter brygging har jeg sett at kjelen er helt blankskurt der kjelen har vært i kontakt med vørter, mens kjelen er matt der kjelen ikke har vært i direkte kontakt med kokende vørter. Hva kan det komme av? Kan det ha fulgt med noen metallstoffer fra gryta til vørter som vil sette usmak på brygget (og som kanskje ikke er helt bra å drikke?). Rengjorde kjelen godt før bruk og den skal være av rustfritt stål:
http://www.biltema.no/no/Hjem/Kjokken/Kasseroller-og-stekepanne/Hyttekjele-88423/
Ikke helt sikker på om jeg skal beholde denne kjelen .
Hilsen, tommy