1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kjipe bilder

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av Jørn Hammerud, 20 Mai 2013.

  1. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi har en tråd med deilige bilder, men i dag ble det nødvendig med en tråd med kjipe bilder, gitt. La oss håpe den ikke blir lang ...

    I går oppdaget jeg at flere av flaskene mine som en gang inneholdt et stakkarslig forsøk på Beergeek Breakfast, hadde gått i lufta. Ikke så rart, med tanke på en FG=1,028 (fra OG=1,058). Det gikk som det måtte gå. Det var 7 flasker igjen, så jeg tok på tykke klær, skibriller og skimaske og startet min karriere som bombedestruktør. Det er noe av det kjipeste jeg har gjort, og jeg var nokså lite høy hatten. Jeg brukte flere minutter på å manne meg opp til å ta en flaske og jekke den oppi kjøleboksen. Det smalt, og øl sto til alle kanter.

    Dette er siste gang jeg flasker øl som ikke har gjæra godt nok ut.
    Nå må der vaskes og plukkes glasskår...
     

    Vedlagte filer:

  2. Fredda

    Fredda
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kjipt! Har til gode å oppleve flaskebomber selv enda *bank i bordet*.
     
    ilden06 liker dette.
  3. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da fortsetter jeg ...
    I går brygget jeg en barley wine, og etter å ha plukket glasskår og fjerna det meste av ølet på gulvet i boden, satte jeg brygget der.
    Når ser det slik ut. Hva gjør jeg, bortsett fra å slappe av med et hjemmebrygg? Skal jeg bare la det stå og la gjæren jobbe seg ferdig? Jeg ser ikke for meg at det så veldig mye annet jeg får gjort.
     

    Vedlagte filer:

    S1000xr liker dette.
  4. Andersrene

    Andersrene
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Der er vel dette som kalles gjæring i åpne kar. Gjæren din ser ut til å være så frisk at uhumskheter neppe klarer å gjøre store skaden.
    Neste gangn kan du prøve uten gjærlås, med litt folie over hullet.


    Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
     
  5. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hehe.. ja, det ble åpent kar, men det startet jeg også med. Jeg legger alltid lokket på, men uten å "kneppe" det på plass.

    Da lar jeg det bare stå i fred, jeg.
     
  6. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noen dråper foam control kan hjelpe.
     
  7. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, det var lurt! Det har jeg jo nettopp kjøpt inn.
    Mange takk  :ilike:
     
  8. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Makan til heksekunst. Det funka jo som bare det!
    Temperaturstripen på karet viser 24-25 °C. Denne barley wine-en blir nok artig...
     
  9. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Etter lukta (og hva jeg kan lese på interweben) å dømme, blir dette en Banana Wine. Sikkert noen som liker det, også.  ;D
     
  10. Andersrene

    Andersrene
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Hva er galt med litt Belgian Barley Wine? Det blir et nisjeprodukt for de som vandrer på den smale sti.

    Knakk du skummet med noen dråper foam kontrol rett i bøtta?

    Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
     
  11. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nei, det kan du si. Sikkert ikke noe galt med det i det hele tatt. Jeg gir ølet noen måneder i bombekjelleren, så blir det sikkert det beste jeg har smakt noensinne!  ;D

    Jessør! En pipette med noen dråper av dette rett i bøtta, og skummet trakk seg tilbake på et aliensk vis i løpet av sekunder. Jeg sjekka i dag morges, og det så like flott ut. Tipp topp produkt!
     
  12. Andersrene

    Andersrene
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Vil det funke i forbindelse med koking/hot-break også? Jeg koker 24 ltr i 26 ltr gryte. Det er i overkant spennende innimellom.

    Foam kontroll skal skaffes til neste WLP400 starter, det er i allefall sikkert.

    Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
     
  13. Hannaas

    Hannaas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Det fungerer i alle fall helt supert ved koking av starter i erlenmeyerkolbe.  :skitbra: Regner med det vil fungere tilsvarende ved koking av vørter.
     
  14. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hva med kokesten?
     
  15. EspenL

    EspenL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hop, Bergen
    Fungerer fint i gryta ja. :)

    Kokesten brukes forøvrig for å hindre støtkoking. Jeg tror ikke det vil redusere mengden skum.
     
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Neida, det er sant
    Kanskje mest praktisk når du koker DME i erlenmeyerkolbe til starter da
     
  17. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [​IMG]

    Sent from my HTC One X+ using Tapatalk
     
  18. Geir Gilje

    Geir Gilje
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Lekasje 50l rett ut

    http://youtu.be/icVpS0l-kf8
     
  19. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Funky Geisir #2?
     
  20. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Hva som skjer når en sekk Pale Crystal fra TF blir introdusert for fukt.

    [​IMG]
     

Del denne siden