Hei,
Jeg har cirka 25 brygg bak meg, både ales og lager øl, og jeg lagrer mitt øl på flasker.
Hører stadig om hjemmebryggere som kan fortelle at de har brygget et "krystallklart" øl, men hvordan defineres dette ? Er deres hjemmebrygget ale eller lager øl like klart som f.eks en industribygget butikk øl ?
Jeg er litt nysgjerrig på dette fordi jeg har ikke oppnådd noe som er helt i nærheten, og da lurer jeg på om det er noe i min bryggeprosess som forhindrer dette.
Har fulgt alle tenkelige råd som SuperMoss, ProtaFloc og WhirlFloc ( både i pulver form og tablett form ), rask nedkjøling av vørter etter kok, lang lagringstid, begrenset humlebruk og omstikking i fra gjæringskar.
Det skal sies at jeg kun har en mikroskopisk andel av bunnfall på mine flasker, og det lille jeg eventuelt måtte ha er klistret til bunnen etter noen ukers lagring.
Men en "krystallklar" Kølsch, cream ale eller tysk pilsner får jeg altså ikke helt til.
Noen som har noen gode tips ?
Jeg har cirka 25 brygg bak meg, både ales og lager øl, og jeg lagrer mitt øl på flasker.
Hører stadig om hjemmebryggere som kan fortelle at de har brygget et "krystallklart" øl, men hvordan defineres dette ? Er deres hjemmebrygget ale eller lager øl like klart som f.eks en industribygget butikk øl ?
Jeg er litt nysgjerrig på dette fordi jeg har ikke oppnådd noe som er helt i nærheten, og da lurer jeg på om det er noe i min bryggeprosess som forhindrer dette.
Har fulgt alle tenkelige råd som SuperMoss, ProtaFloc og WhirlFloc ( både i pulver form og tablett form ), rask nedkjøling av vørter etter kok, lang lagringstid, begrenset humlebruk og omstikking i fra gjæringskar.
Det skal sies at jeg kun har en mikroskopisk andel av bunnfall på mine flasker, og det lille jeg eventuelt måtte ha er klistret til bunnen etter noen ukers lagring.
Men en "krystallklar" Kølsch, cream ale eller tysk pilsner får jeg altså ikke helt til.
Noen som har noen gode tips ?