Kombinere All-grain og ekstrakt

Jeg har lyst til å prøve å lage en dobbel IPA. Jeg har kun brygget ferdige all-grain øl-sett, og aldri satt sammen egne oppskrifter. Og det er jeg egentlig fornøyd med! :) Blir alltid godt nydelig Øl, men det finnes ikke noe Dobbel IPA All-grain øl-sett.

Jeg lurte da på å kombinere et 25l -All-grain American IPA Gahr sett, med et IPA Ekstrakt sett fra Bryggselv.no. Dette ekstrakt-settet er ferdig humlet. Jeg tenker at jeg tilsetter denne ekstrakten når jeg starter nedkjøling etter kok er ferdig. Noen som har noen synspunkter på dette? Vil dette bli en Dobbel IPA?

Dette er ekstrakt settet: http://www.bryggselv.no/products/bryggselv-american-ipa-3kg Dette er All-Grain settet: http://www.bryggselv.no/products/american-ipa-allgrain-lsett-25l
Eller kanskje Gahr kan lage et Dobbel IPA All-grain Ølsett som passer i en Speidel? :D
 
Det går veldig fint, og det er slettes ikke uvanlig å spe på med DME eller LME for å heve OG. Men du trenger jo ikke kjøpe et ekstrakt-sett, kun ekstrakt. Den tilsetter du da en gang i koken. Noen mener 15 min før kokeslutt.

Les i f. eks. denne tråden om hvordan en av opphavsmennene til NØ Two Captains brygger det ølet i Speidelen sin: http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,8744.0.html

[tt]"Remark: Too little space in Speidel's mashtun, I cut back on Pale Ale Malt. 4300g=9.5 lbs Maris Otter plus 1000g=2.2 lbs Dry Malt Extract. 80% efficiency."[/tt]
 
Da var brygget satt, og fikk en OG på 1.098.

Benyttet de "Øl-settene" jeg henviste til i første post, og etter å smakt på vørteren smakte det meeeeget bittert. Helt nydelig i min gane.  ;D

Har benyttet Safale us-05 tørrgjær. Er usikker på om alkohol mengden blir for høy for å karbonere denne ølen med sukker. Bør jeg satse på å karbonere denne kunstig eller bør ikke dette bli noe problem?
 
Hei,

Hvordan gikk dette? Har selv akkurat utført første brygg med Gahr ed. APA All-grain settet.
Hvordan var fremgangsmåten og resultatet (smak og ABV) ?
 
Tilbake
Topp