1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kona Hanalei Island IPA

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Ørnegård, 3 Des 2019.

  1. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
  2. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Vi har tatt utgangspunkt i denne Hanalei IPA Clone (POG) - All Grain American IPA Homebrew Beer Recipe - Brewer's Friend (som ser ut til å stemme ganske godt med beskrivelsen her Kona Brewing Introduces Hanalei Island IPA | Brewbound ) og kommet fram til denne oppskriften under.

    1) Juice og fruktpuré er bare omtalt som late additions. Vi har tolket dette som "mot slutten av koketiden" og tenker å ha det i de siste 15 minuttene. Høres det greit ut?

    2) Hvordan kan jeg beregne hvor mye juicen og fruktpuréen gir i utbytte - er det mulig? Er det neglisjérbart?

    Hanalei Island IPA
    Session India Pale Ale
    4.7% / 10 °P

    Bryggerstupet
    70% efficiency
    Batch Volume: 81 L
    Boil Time: 60 min
    Mash Water: 50.05 L
    Sparge Water: 63 L @ 65 °C
    Total Water: 113.05 L
    Boil Volume: 99.58 L
    Pre-Boil Gravity: 1.034

    Vitals
    Original Gravity: 1.040
    Final Gravity: 1.004
    IBU (Tinseth): 31
    Color: 12.2 EBC

    Mash
    Strike Temp — 70 °C
    Temperature — 65 °C — 60 min

    Malts (13.86 kg)
    13.07 kg (91%) — Vestbrygg - Pale malt — Grain — 5 EBC
    790 g (5.5%) — Vesbrygg - Cara Crystal 120 EBC — Grain — 120 EBC — Mash

    Other (500 g)
    500 g (3.5%) — Sugar, Table (Sucrose) — Sugar — 0 EBC

    Hops (200 g)
    25 g (12 IBU) — Millenium 14.25% — Boil — 60 min
    25 g (10 IBU) — Azacca 15% — Boil — 30 min
    25 g (9 IBU) — Galaxy 14% — Boil — 30 min
    25 g — Galaxy 14% — Boil — 0 min
    100 g — Azacca 15% — Dry Hop — 5 days

    Miscs
    1.5 l — Appelsinjuice med fruktkjøtt — Boil — 15 min
    3 l — Guava juice — Boil — 15 min
    1000 g — Passion fruit (puré fra Vestbrygg) — Boil — 15 min

    Yeast
    4 pkg — White Labs WLP090 San Diego Super Yeast

    Fermentation
    Primary — 20 °C — 14 days
     

Del denne siden