Har blitt utfordret på å brygge denne: Kona Hanalei Island IPA - Brewery International Jeg finner et par kloneoppskrifter (blant annet Hanalei IPA Clone (POG) - All Grain American IPA Homebrew Beer Recipe - Brewer's Friend og Beer Recipe Cloud by BeerSmith - Homebrew Beer Recipes) men tenkte å høre her om noen har gjort et forsøk og om de ble fornøyd?
Vi har tatt utgangspunkt i denne Hanalei IPA Clone (POG) - All Grain American IPA Homebrew Beer Recipe - Brewer's Friend (som ser ut til å stemme ganske godt med beskrivelsen her Kona Brewing Introduces Hanalei Island IPA | Brewbound ) og kommet fram til denne oppskriften under. 1) Juice og fruktpuré er bare omtalt som late additions. Vi har tolket dette som "mot slutten av koketiden" og tenker å ha det i de siste 15 minuttene. Høres det greit ut? 2) Hvordan kan jeg beregne hvor mye juicen og fruktpuréen gir i utbytte - er det mulig? Er det neglisjérbart? Hanalei Island IPA Session India Pale Ale 4.7% / 10 °P Bryggerstupet 70% efficiency Batch Volume: 81 L Boil Time: 60 min Mash Water: 50.05 L Sparge Water: 63 L @ 65 °C Total Water: 113.05 L Boil Volume: 99.58 L Pre-Boil Gravity: 1.034 Vitals Original Gravity: 1.040 Final Gravity: 1.004 IBU (Tinseth): 31 Color: 12.2 EBC Mash Strike Temp — 70 °C Temperature — 65 °C — 60 min Malts (13.86 kg) 13.07 kg (91%) — Vestbrygg - Pale malt — Grain — 5 EBC 790 g (5.5%) — Vesbrygg - Cara Crystal 120 EBC — Grain — 120 EBC — Mash Other (500 g) 500 g (3.5%) — Sugar, Table (Sucrose) — Sugar — 0 EBC Hops (200 g) 25 g (12 IBU) — Millenium 14.25% — Boil — 60 min 25 g (10 IBU) — Azacca 15% — Boil — 30 min 25 g (9 IBU) — Galaxy 14% — Boil — 30 min 25 g — Galaxy 14% — Boil — 0 min 100 g — Azacca 15% — Dry Hop — 5 days Miscs 1.5 l — Appelsinjuice med fruktkjøtt — Boil — 15 min 3 l — Guava juice — Boil — 15 min 1000 g — Passion fruit (puré fra Vestbrygg) — Boil — 15 min Yeast 4 pkg — White Labs WLP090 San Diego Super Yeast Fermentation Primary — 20 °C — 14 days