1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kona Hanalei Island IPA

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Ørnegård, 3 Des 2019.

  1. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
  2. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Vi har tatt utgangspunkt i denne Hanalei IPA Clone (POG) - All Grain American IPA Homebrew Beer Recipe - Brewer's Friend (som ser ut til å stemme ganske godt med beskrivelsen her Kona Brewing Introduces Hanalei Island IPA | Brewbound ) og kommet fram til denne oppskriften under.

    1) Juice og fruktpuré er bare omtalt som late additions. Vi har tolket dette som "mot slutten av koketiden" og tenker å ha det i de siste 15 minuttene. Høres det greit ut?

    2) Hvordan kan jeg beregne hvor mye juicen og fruktpuréen gir i utbytte - er det mulig? Er det neglisjérbart?

    Hanalei Island IPA
    Session India Pale Ale
    4.7% / 10 °P

    Bryggerstupet
    70% efficiency
    Batch Volume: 81 L
    Boil Time: 60 min
    Mash Water: 50.05 L
    Sparge Water: 63 L @ 65 °C
    Total Water: 113.05 L
    Boil Volume: 99.58 L
    Pre-Boil Gravity: 1.034

    Vitals
    Original Gravity: 1.040
    Final Gravity: 1.004
    IBU (Tinseth): 31
    Color: 12.2 EBC

    Mash
    Strike Temp — 70 °C
    Temperature — 65 °C — 60 min

    Malts (13.86 kg)
    13.07 kg (91%) — Vestbrygg - Pale malt — Grain — 5 EBC
    790 g (5.5%) — Vesbrygg - Cara Crystal 120 EBC — Grain — 120 EBC — Mash

    Other (500 g)
    500 g (3.5%) — Sugar, Table (Sucrose) — Sugar — 0 EBC

    Hops (200 g)
    25 g (12 IBU) — Millenium 14.25% — Boil — 60 min
    25 g (10 IBU) — Azacca 15% — Boil — 30 min
    25 g (9 IBU) — Galaxy 14% — Boil — 30 min
    25 g — Galaxy 14% — Boil — 0 min
    100 g — Azacca 15% — Dry Hop — 5 days

    Miscs
    1.5 l — Appelsinjuice med fruktkjøtt — Boil — 15 min
    3 l — Guava juice — Boil — 15 min
    1000 g — Passion fruit (puré fra Vestbrygg) — Boil — 15 min

    Yeast
    4 pkg — White Labs WLP090 San Diego Super Yeast

    Fermentation
    Primary — 20 °C — 14 days
     
  3. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Dette er trolig i seneste laget, men ...
    Kokt fruktjuice kan lett få en 'syltetøy'-smak.
    Jeg tror jeg ville ha tilsatt juice ved flame-out. Dette vil senke temperaturen på vørteren. Er dere heldige, kommer dere ned til 70-80 grader hvor dere kan holde vørteren i 20 min. for pasteurisering.
    Dere må da justere de sene humletilsetningene. Skyv 30 til 20 min, og tilsett 0 min i samme hop-stand som juicen over 20 min.
     
  4. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Takk for tips! Har ikke brygget ennå. Livet kom i veien.
     
    msevland liker dette.
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    For å få det samme fattige preget som Kona har når det treffer norske barer eller butikkhyller, så er det nesten samme hva man bruker av humle, så lenge den er gammel og så la ølet stå alt for lenge. Ellers er vel msevland sitt tips veldig bra.
     
  6. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Hehe ... skjønner hva du mener. De som drakk dette ølet på bar (antagelig tap) i London har nå smakt ølet på flaske kjøpt i butikk her på berget. Virket ikke som det var samme øl ...

    Tror hele brygget må opp til ny diskusjon :)
     
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvis jusen allerde er pasteurisert, no den helt sikkert er
    Ville jeg heller tilsatt den etter stormgjæring
     
  8. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Hva er den store forskjellen på 80℃ hopstop og ‘tørr-juiceing’ annet enn at du sikrer pasteurisering og får hjelp til nedkjøling?
     
  9. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg tror du vil miste noe aroma ved å varme den opp en gang til og under stormgjæring


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Kalvatn liker dette.
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Når det gjelder resten av oppskriften tror jeg også jeg ville kuttet ut sukker
    Det er nok enkle sukkerarter i all den fruktjuicen


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Du mister en del aroma og smakskomponenter. Du mister de "friskeste" delene av det. Hvis du er vant (det vet jeg at du ikke er siden du brygger, men som eksempel) til Vinmonopolet-stå-varmt-ipa på flaske så ville du ikke savnet noe.
     
  12. Gjaevert

    Gjaevert
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Østerås
    Brygget du denne @Ørnegård?
    Jeg er veldig glad i denne ølen og har lenge vurdert å brygge noe ala den, men aldri fått meg til å gjøre det siden det er relativt lite oppskrifter ute.
     
  13. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    RayOlav liker dette.
  14. Gjaevert

    Gjaevert
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Østerås
    Hvordan ble denne?
    Veldig interessert i å brygge denne, så hører gjerne dine erfaringer!
     
  15. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Litt lite smak av juicen. Lite fylde/litt "vannete" i smaken. OM jeg skulle brygget den igjen ville jeg hatt kanskje mer humle og mer juice. Kanskje 25% mer? Og økt styrken noe ...
     

Del denne siden