Vi har tatt utgangspunkt i denne
Hanalei IPA Clone (POG) - All Grain American IPA Homebrew Beer Recipe - Brewer's Friend (som ser ut til å stemme ganske godt med beskrivelsen her
Kona Brewing Introduces Hanalei Island IPA | Brewbound ) og kommet fram til denne oppskriften under.
1) Juice og fruktpuré er bare omtalt som late additions. Vi har tolket dette som "mot slutten av koketiden" og tenker å ha det i de siste 15 minuttene. Høres det greit ut?
2) Hvordan kan jeg beregne hvor mye juicen og fruktpuréen gir i utbytte - er det mulig? Er det neglisjérbart?
Hanalei Island IPA
Session India Pale Ale
4.7% / 10 °P
Bryggerstupet
70% efficiency
Batch Volume: 81 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 50.05 L
Sparge Water: 63 L @ 65 °C
Total Water: 113.05 L
Boil Volume: 99.58 L
Pre-Boil Gravity: 1.034
Vitals
Original Gravity: 1.040
Final Gravity: 1.004
IBU (Tinseth): 31
Color: 12.2 EBC
Mash
Strike Temp — 70 °C
Temperature — 65 °C — 60 min
Malts (13.86 kg)
13.07 kg (91%) — Vestbrygg - Pale malt — Grain — 5 EBC
790 g (5.5%) — Vesbrygg - Cara Crystal 120 EBC — Grain — 120 EBC — Mash
Other (500 g)
500 g (3.5%) — Sugar, Table (Sucrose) — Sugar — 0 EBC
Hops (200 g)
25 g (12 IBU) — Millenium 14.25% — Boil — 60 min
25 g (10 IBU) — Azacca 15% — Boil — 30 min
25 g (9 IBU) — Galaxy 14% — Boil — 30 min
25 g — Galaxy 14% — Boil — 0 min
100 g — Azacca 15% — Dry Hop — 5 days
Miscs
1.5 l — Appelsinjuice med fruktkjøtt — Boil — 15 min
3 l — Guava juice — Boil — 15 min
1000 g — Passion fruit (puré fra Vestbrygg) — Boil — 15 min
Yeast
4 pkg — White Labs WLP090 San Diego Super Yeast
Fermentation
Primary — 20 °C — 14 days