Har gått til anskaffelse av konisk gjæringskar og har vasket og desinfisert etter alle kunstens regler for å få et bra førsteresultat. Satte til og med min første gjærstarter med wlp007. Brygget har stått en uke og jeg fikk perfekt utgjæring på 80%. Jeg skulle sjekke gravity i dag og vurderte å tørrhumle. Når jeg åpner mitt temperaturstyrte kjøleskap ser jeg at det flyr flere fluer av type banan inni skapet, noe som ikke har skjedd før. Så oppdager jeg til min forskrekkelse at gjærlåsen ligger løst ved siden av gjæringskaret. Gjæringskaret har stått i 3 dager uten gjæringslås og det kryr av fluer der. Jeg har glemt å sette gjærlåsen tilbake etter en gravitysjekk. Da er det bare å telle til ti og puste med magen. Ligger vel an til min første infeksjon ser det ut til. Er det i det hele tatt noe poeng å flaske dette? Regner med at det flyter masse fluer rundt i karet og fluer er vel en bakterie-garantist? RDWHAHB funker vel ikke denne gangen