Jeg har brukt Petits Stoutrens for vask og Sterkrens for desinfisering en tid, men jeg har aldri funnet klare retningslinjer for tilstrekkelig kontakttid ved ulike pH-styrker (pH2 eller 2,5 eller 3?), og hvor sterk konsentrasjon man kan bruke uten å måtte skylle etterpå.
I kveld skal jeg desinfisere tre gjæringsfat. Hvis det går raskt (f.eks. 5 min), er det praktisk å bare helle samme løsningen fra fat til fat. Hvis det må stå i timevis, får jeg heller fylle alle tre fatene fulle med passe sterk løsning. Men hvor sterk er det optimalt å bruke?
Glad for raskt svar!
I kveld skal jeg desinfisere tre gjæringsfat. Hvis det går raskt (f.eks. 5 min), er det praktisk å bare helle samme løsningen fra fat til fat. Hvis det må stå i timevis, får jeg heller fylle alle tre fatene fulle med passe sterk løsning. Men hvor sterk er det optimalt å bruke?
Glad for raskt svar!