Jeg tenker på hvordan jeg skal oppgradere bryggeriet så jeg får en løsning som er enkel å bruke og ikke tar så mye plass i kjellerboden der jeg skal ha bryggerom.
Tanken var å gå over fra partiskylling til kontinuerlig skylling med autosparge. Da bør det være mulig å droppe en stor kjele som rommer alt skyllevannet og i steden varme vannet etter hvert som det tilføres meskekaret. Kan for eksempel bruke en termos med en kobberspiral, ett varmeelement, en PT-100 på utløpet og en PID regulator. Skal jeg bruke autosparge trenger jeg også en trykkregulator på inntaket, den tåler ikke vanntrykket fra krana. Ett 3kw element skal være nok til å skylle en 25 liters batch på 30-40 minutter. PT-100 sensoren kan sikkert også monteres i meskekaret. Monterer jeg en elektrisk styrt ventil kan jeg ha en nivåsensor i kokekjelen som stopper skyllingen automatisk når jeg har har nok vørter.
Er det noen grunn til at dette ikke vil fungere? Er det noen som har ett lignende oppsett eller ideer om hvordan jeg kan løse det på en bedre måte? Det blir selvsagt litt bygging men løsningen bør bli ganske elegant.
Tanken var å gå over fra partiskylling til kontinuerlig skylling med autosparge. Da bør det være mulig å droppe en stor kjele som rommer alt skyllevannet og i steden varme vannet etter hvert som det tilføres meskekaret. Kan for eksempel bruke en termos med en kobberspiral, ett varmeelement, en PT-100 på utløpet og en PID regulator. Skal jeg bruke autosparge trenger jeg også en trykkregulator på inntaket, den tåler ikke vanntrykket fra krana. Ett 3kw element skal være nok til å skylle en 25 liters batch på 30-40 minutter. PT-100 sensoren kan sikkert også monteres i meskekaret. Monterer jeg en elektrisk styrt ventil kan jeg ha en nivåsensor i kokekjelen som stopper skyllingen automatisk når jeg har har nok vørter.
Er det noen grunn til at dette ikke vil fungere? Er det noen som har ett lignende oppsett eller ideer om hvordan jeg kan løse det på en bedre måte? Det blir selvsagt litt bygging men løsningen bør bli ganske elegant.