ADale
Norbrygg-medlem
Det var 2 grader i går kveld, da jeg kom hjem fra jobb, var det -4 grader i kjøleskapet. Innholdet i noen flasker som stod der hadde ikke frosset. Vil det si at det sannsynligvis har gått bra med pilsen på Cornelis-fatene også? Eller kan smaken ha tatt litt skade?
Annet spørsmål: Vet at ølen har forskjellig metningstrykk avhengig av temperatur, så jeg satte trykk til 0,3 bar og 2 grader for denne pilsen for 2 vol % CO2. Men etterpå må jeg jo øke trykket når cold crash er ferdig, siden metningstrykket stiger med temperaturen. Men er det noe galt å sette metningstrykket for høyt med en gang under cold crash til det den senere skal bli satt til, eller ?
Annet spørsmål: Vet at ølen har forskjellig metningstrykk avhengig av temperatur, så jeg satte trykk til 0,3 bar og 2 grader for denne pilsen for 2 vol % CO2. Men etterpå må jeg jo øke trykket når cold crash er ferdig, siden metningstrykket stiger med temperaturen. Men er det noe galt å sette metningstrykket for høyt med en gang under cold crash til det den senere skal bli satt til, eller ?