Kraftig cold crash...

ADale

Norbrygg-medlem
Det var 2 grader i går kveld, da jeg kom hjem fra jobb, var det -4 grader i kjøleskapet. Innholdet i noen flasker som stod der hadde ikke frosset. Vil det si at det sannsynligvis har gått bra med pilsen på Cornelis-fatene også? Eller kan smaken ha tatt litt skade?

Annet spørsmål: Vet at ølen har forskjellig metningstrykk avhengig av temperatur, så jeg satte trykk til 0,3 bar og 2 grader for denne pilsen for 2 vol % CO2. Men etterpå må jeg jo øke trykket når cold crash er ferdig, siden metningstrykket stiger med temperaturen. Men er det noe galt å sette metningstrykket for høyt med en gang under cold crash til det den senere skal bli satt til, eller ?
 
Det var 2 grader i går kveld, da jeg kom hjem fra jobb, var det -4 grader i kjøleskapet. Innholdet i noen flasker som stod der hadde ikke frosset. Vil det si at det sannsynligvis har gått bra med pilsen på Cornelis-fatene også? Eller kan smaken ha tatt litt skade?

Annet spørsmål: Vet at ølen har forskjellig metningstrykk avhengig av temperatur, så jeg satte trykk til 0,3 bar og 2 grader for denne pilsen for 2 vol % CO2. Men etterpå må jeg jo øke trykket når cold crash er ferdig, siden metningstrykket stiger med temperaturen. Men er det noe galt å sette metningstrykket for høyt med en gang under cold crash til det den senere skal bli satt til, eller ?
Hvis flaskene har klart seg har nok fata det også. Så lenge det ikke fryser går det fint. Om det fryser kan det bli mye å tørke opp.
 
Ok, ha dette er Utepils, mulig jeg husket feil. Men det jeg lurte mest på er om jeg kunne hatt høyt trykk under cold crash også.

Sent fra min VOG-L29 via Tapatalk
 
Jeg antar det det burde gå. Karbonere til en gitt temperatur, så er det vel likegyldig hva som skjer i det lukkede fatet mtp temperatur opp og ned? Frys det eller opp til 20 grader, så lenge gassen er i fatet så burde den vel til slutt finne sitt ekvilebrium når du skal servere.
 
Tilbake
Topp