1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kvark Bryggeri: Sørli Bryggings pilotanlegg

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av Erlendso, 1 Sep 2014.

  1. Salmo Trutta

    Salmo Trutta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har sansen for brygging i det små jeg også. Jeg velger å meske i 18 liters gryte som får plass i stekovnen. Kan enkelt stegmeske og temperaturen er veldig stabil i stekeovnen. Jeg har en bøtte med gjennomføring, kran og flettet stålstrømpe som avsilingsordning. Flytter korn og vørter over til denne bøtta for avsiling. Beste med små brygg er hvor raskt det går varme og kjøle alt.
     
  2. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Setter du bare gryta i bunnen av stekeovnen? Blir det ikke da sterk varme på bunnen av kjelen? Eller tåler rista så mye vekt?
     
  3. Salmo Trutta

    Salmo Trutta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg bruker en lav stekeform istede for rist. Den er mer solid og stødig. Da blir avstanden fra bunnen av ovnen opp til kjelen ca 2-3 cm hos meg. Aldri opplevd store temperaturvariasjon fra jeg setter kjelen inn og til jeg tar den ut. Jeg ikke enda mesket brygg med virkelig høy OG, så kjelen er langt fra full.
     
    Thomas D liker dette.
  4. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noen som har laget BeerSmithprofil på et slikt lite oppsett med kjøleboks og batch på 10 liter?
     
  5. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
  6. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Tenker du da på den kjøleboksen? Den rommer 22 liter totalt, så det spørs litt på hvor tykk mesk du ønsker. Mesket til en 20 liters 60 shilling i denne på fredag, dette gikk meget fint (rett under 4 kg grøpp).


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  7. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
    Jess, takk. Jeg kjøpte her om dagen samme type kjøleboks som du har. CO variant på 20 liter....
    Når du sier tykkelse på mesken, hva er vanlig her? Normalt så regner man ca. 3,5 liter vann per malt? Tykk mesk gir? Tynn mesk gir?
     
  8. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad

Del denne siden