Lage starter av pale malt

Jeg skulle til å lage starter i kveld for neste brygg, og ser at jeg er tom for DME. Jeg tenkte da å lage en starter på pale malt. Jeg har funnet riktig mengde for å få en OG på 1.040, det jeg lurte på er om jeg må la det trekke i 60 min på rundt 65 grader som ved vanlig brygging, eller er det nok å la det koke i 15 min, som ved bruk av DME?
 
Jeg skulle til å lage starter i kveld for neste brygg, og ser at jeg er tom for DME. Jeg tenkte da å lage en starter på pale malt. Jeg har funnet riktig mengde for å få en OG på 1.040, det jeg lurte på er om jeg må la det trekke i 60 min på rundt 65 grader som ved vanlig brygging, eller er det nok å la det koke i 15 min, som ved bruk av DME?
Du må meske, dvs. la enzymene omdanne stivelsen til sukker. Altså 65 grader til enzymene har gjort jobben, deretter koking 15 minutter for å ta knekken på uønskede organismer/stoffer.
 
Tilbake
Topp