Jeg brygger en lager for første gang, en amber lager.
OG 1.048, forventet FG 1.008. Innledningsvis gjærer jeg på 11 grader.
SG har sunket litt de første dagene, men stått stille på 1.038-39 det siste døgnet ifølge Brewbrain. Tok en kontrollmåling med hydrometer som bekreftet dette nettopp.
Gjæren jeg brukte var 3pk Saflager w34/70, sprinklet i gjæringskaret. Det plopper noe i gjærlåsen, men SG står som sagt stille.
Bør jeg ha is i magen (er dette normalt på lager?) og vente noen dager, eller bør jeg gjøre tiltak?
Jeg ser noen anbefaler å riste/skvulpe gjæringsdunken, har dette noen negative konsekvenser?
OG 1.048, forventet FG 1.008. Innledningsvis gjærer jeg på 11 grader.
SG har sunket litt de første dagene, men stått stille på 1.038-39 det siste døgnet ifølge Brewbrain. Tok en kontrollmåling med hydrometer som bekreftet dette nettopp.
Gjæren jeg brukte var 3pk Saflager w34/70, sprinklet i gjæringskaret. Det plopper noe i gjærlåsen, men SG står som sagt stille.
Bør jeg ha is i magen (er dette normalt på lager?) og vente noen dager, eller bør jeg gjøre tiltak?
Jeg ser noen anbefaler å riste/skvulpe gjæringsdunken, har dette noen negative konsekvenser?