Hei.
Jeg har presset epler med en fruktpresse og fikk ca 25 liter med eplejuice. Jeg målte dette til 1,050 med en mostvekt.
Dette ble satt til gjæring 24.09.2023 i en gjæringsdunk. Jeg tilsatte 1 stk pose med Saftcider AC-4 (5gram) og rørte godt.
Nå har det gått 5 uker og cideren viser en 0 (antar 1000) på mostvekten.
Ser på oppskriften jeg bruker fra olbrygging (cider fra egen frukt) som anbefaler 4-6 uker i gjæringsdunk, og mange andre oppskrifter sier lengre. Noen som har anbefalinger på gjæringstid før jeg tapper på flaske ?
Cideren nå har en fin og klar farge, og lukter veldig godt. Smaken er ikke den beste, men den håper jeg kommer med tid. Er det normalt at cideren ikke er god på smak etter gjæring ?
Noen som har noen tips før jeg tapper på flaske ? Trenger jeg å bruke en hevert over på en annen dunk før jeg flasker cideren ?
Er det anbefalt å koke opp vann med sukker og helle oppi dunken noen dager før jeg flasker ?
Hvor mange gram med sukker er anbefalt for å karbonere cideren i 75 cl champagneflasker ?
1050-1000 /7,5 =6,66 prosent alkohol. Er dette riktig metode for utregning ?
Jeg legger ved noen bilder og sette stor pris på svar. Jeg er helt nybegynner og håper cideren blir god i fremtiden.
Takk
Jeg har presset epler med en fruktpresse og fikk ca 25 liter med eplejuice. Jeg målte dette til 1,050 med en mostvekt.
Dette ble satt til gjæring 24.09.2023 i en gjæringsdunk. Jeg tilsatte 1 stk pose med Saftcider AC-4 (5gram) og rørte godt.
Nå har det gått 5 uker og cideren viser en 0 (antar 1000) på mostvekten.
Ser på oppskriften jeg bruker fra olbrygging (cider fra egen frukt) som anbefaler 4-6 uker i gjæringsdunk, og mange andre oppskrifter sier lengre. Noen som har anbefalinger på gjæringstid før jeg tapper på flaske ?
Cideren nå har en fin og klar farge, og lukter veldig godt. Smaken er ikke den beste, men den håper jeg kommer med tid. Er det normalt at cideren ikke er god på smak etter gjæring ?
Noen som har noen tips før jeg tapper på flaske ? Trenger jeg å bruke en hevert over på en annen dunk før jeg flasker cideren ?
Er det anbefalt å koke opp vann med sukker og helle oppi dunken noen dager før jeg flasker ?
Hvor mange gram med sukker er anbefalt for å karbonere cideren i 75 cl champagneflasker ?
1050-1000 /7,5 =6,66 prosent alkohol. Er dette riktig metode for utregning ?
Jeg legger ved noen bilder og sette stor pris på svar. Jeg er helt nybegynner og håper cideren blir god i fremtiden.
Takk